Word jij lid van onze ledenraad?

3 oktober 2023 16:13

Samen met leden bouw je aan de coöperatie van de toekomst, in een bank die midden in de samenleving staat. Jij als ledenraadslid maakt je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving en daarmee de 1,9 miljoen leden van de Rabobank!

Rabobank

Je signaleert ontwikkelingen in de Gelderse Vallei en zet deze op de agenda! Vanuit jouw kennis en brede netwerk lever je een waardevolle bijdrage aan één of meer maatschappelijke thema’s die actueel zijn in je leefomgeving. Dit doe je door initiatieven te ondersteunen op lokaal of kringniveau, partijen met elkaar in verbinding te brengen en een kritische sparringpartner te zijn voor de lokale raad van commissarissen en directie.

Jouw mening telt en wordt door de voorzitter van de lokale raad van commissarissen, die jij samen met de andere ledenraadsleden benoemt, meegenomen als input voor de Algemene Leden Raad. Dit is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Rabobank.

Jij maakt het verschil door als ledenraadslid een beweging op gang te krijgen, als individu maar ook als collectief. Met als doel om van betekenis te zijn voor leden en klanten met een sterke basis dienstverlening welke ook maatschappelijke relevantie biedt. Stel je eens voor... Growing a better world together.

Wat betekent lid zijn van de ledenraad voor jou?

    een mooie kans om bestuurlijke ervaring op te doen en het ledenbelang te vertegenwoordigen een verrijking van jouw netwerk zowel buiten als binnen de Rabobank, waarin je samenwerkt met een groep enthousiaste mensen kennis maken met een coöperatie waar jij van waarde bent leerzame én leuke bijeenkomsten en commissies van de ledenraad, met circa vijf keer per jaar een formele vergadering vaste vergoeding van €1.500,- per jaar (incl. reiskostenvergoeding)

Gezocht: mensen met moed en daadkracht!

    Je vertegenwoordigt leden: je weet wat leden en klanten belangrijk vinden en bent actief in één of meer lokale netwerken. Je bent gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van jouw leefomgeving. Je zet je in voor relevante thema’s: je gebruikt jouw specialisme van een sector of thema en gaat aan de slag met een maatschappelijke uitdaging waar Rabobank zich sterk voor maakt. Met name voor het thema Banking4Food zoeken we nog versterking, van twee personen uit de agrarische sector. Je voert continu dialoog en durft een kritische sparringpartner te zijn.
    Je geeft richting aan de bank met jouw input over de bancaire dienstverlening en de maatschappelijke en economische rol van de bank.
    Je hebt een belangrijke zeggenschapsrol waarmee je onder andere de lokale raad van commissarissen inclusief de voorzitter benoemd en het functioneren van de directievoorzitter en de lokale raad van commissarissen evalueert.

Laten we kennismaken!

Heb jij de coöperatieve mentaliteit waar we naar op zoek zijn? Stuur dan een korte motivatie waarin je aangeeft hoe jij kunt bijdragen aan onze coöperatieve mentaliteit en jouw CV.

SOLLICITEER HIER

Handig om te weten:

    Meer informatie over de ledenraad? Neem dan contact op voor een telefoon, virtueel of koffiegesprek met Susan Dikkeboom, Adviseur marktbewerking, communicatie en coöperatie via (088) 726 82 56 of stuur een mail naar communicatie.mn@rabobank.nl.
    Uiteraard ben je klant en lid bij de Rabobank en woonachtig in het werkgebied van Gelderse Vallei.
    De selectiecommissie bestaat uit ledenraadsleden, een commissaris, directeur en een medewerker van Rabobank Gelderse Vallei. Een kennismakingsgesprek vindt binnen twee maanden plaats, waarna een passende voordracht wordt opgesteld. De ledenraad van Rabobank Gelderse Vallei bestaat uit ca. 30 leden die zoveel mogelijk een evenwichtige afspiegeling zijn van de ledenpopulatie op basis van sectoren, zakelijk/particulier, leeftijd, man/vrouw en de marktgebieden. Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link. In de profielschets van de ledenraad kun je meer informatie teruglezen over de rollen van een ledenraadslid. Ken je iemand in jouw netwerk die deze rol past? Deel de vacaturetekst.