Terugblik met trots: € 2,2 miljoen voor Gelderland-Zuid

14 december 2022 13:07

Growing a better world together. Vanuit die missie is Rabobank betekenisvol in regio Gelderland-Zuid. Dat laat 2022 ook zien! De maand december nodigt altijd uit voor een terug- en vooruitblik. In onze video blikken we terug op onze investeringen in Gelderland-Zuid via ons Coöperatief Dividend. Dat is een deel van onze winst die we als coöperatieve bank teruggeven aan de samenleving. In totaal stelden we voor de regio Gelderland-Zuid maar liefst € 2,2 miljoen beschikbaar. Met de blik op 2023 kijken we natuurlijk uit naar nieuwe aanvragen. Misschien wel van jouw project?

Maatschappelijk partner

Samen met klanten en leden, maar ook met onze producten, kennis en netwerken werken we aan een betere wereld voor toekomstige generaties. In het bijzonder is Rabobank de partner op het gebied van 3 transities waar onze klanten mee te maken hebben: voedsel, klimaat&energie en inclusiviteit. Daarnaast versterken we de lokale leefomgeving met onze bijdragen. Dat doen we via ons Coöperatief Dividend; een deel van de winst die we lokaal investeren in nieuwe en bestaande projecten. Daarin zijn we echt uniek als belangrijke maatschappelijke partner in onze regio. Dit jaar was in Gelderland-Zuid ruim € 2,2 miljoen beschikbaar, waarvan € 562.502 in de regio Rijk van Nijmegen. Dit is inclusief de stemcampagne Rabo ClubSupport, waarmee we ons lokale verenigingsleven ondersteunen.

Lokale projecten die transities een boost geven

Samen met onze medewerkers, ledenraadsleden en commissarissen hebben we met onze bijdragen in 2022 geweldige projecten een boost gegeven, kansrijke initiatieven van de grond getild én bestaande projecten een zetje in de rug gegeven. In 2022 waren we de trotse coöperatieve partner van onder andere de voedselbanken (gehele regio), Bridge to Liberation (Arnhem en Omstreken), Fruitcorso Tiel (West-Betuwe), Buitenzorg Veenendaal (Vallei en Rijn), WiFinn Beneden-Leeuwen (Maas en Waal - Oost Betuwe) en Gelukkige Groentes in Malden (Rijk van Nijmegen)

Zichtbaar

Niet alleen in de video laten we dit zien. Tot en met het einde van het jaar blikken we in verschillende print- en online media terug op onze investeringen in Gelderland-Zuid via het Coöperatief Dividend. Je vindt de campagne in de abri’s / billboards verspreid door Gelderland-Zuid, via een pagina in de huis-aan-huis-kranten, een advertorial in de Gelderlander en natuurlijk via social media.

Projecten voor 2023

Heb jij een project dat ook een bijdrage in kennis, netwerken en/of financiën goed kan gebruiken in 2023? Mail dan je projectplan en begroting naar communicatie.gez@rabobank.nl. Dan versterken we de regio Rijk van Nijmegen ook in 2023 opnieuw op het gebied van voedsel, klimaat&energie, inclusiviteit en de lokale leefomgeving!