Man en vrouw met tablet aan keukentafel

Belangrijke datums extra aflossen of storten

Het einde van het jaar komt in zicht. Heb je een hypotheek en wil je extra aflossen of extra storten? Dan is het belangrijk dat je dit op tijd doorgeeft. Dat kan online of via de lokale bank. Hieronder zetten we de belangrijkste datums voor je op een rij.

Datums extra aflossen

Online aanvraag extra aflossen
Het bedrag dat je wilt aflossen kun je doorgeven via de online omgeving ‘Mijn Wonen’ of via de app. Online aanvragen voor 30 december 2019 nemen we dit jaar nog in behandeling. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat de aanvraag nog in 2019 verwerkt kan worden.

  • Per betaling kan er maximaal € 50.000 worden afgelost. Dit in verband met de limiet van iDEAL. Als het bedrag hoger is, dan moet je dit in meerdere betalingen doen. Let er wel op dat tussen elke betaling 72 uur moet zitten.

Online aanvraag algehele aflossing
Wil je je hypotheek helemaal aflossen? Ook dat kun je doorgeven via de online omgeving ‘Mijn Wonen’ of via de app. Hiervoor geldt een verwerkingstijd van 5 werkdagen. Het advies is om vóór 16 december je aanvraag door te geven, zodat we de aflosnota op tijd naar je kunnen sturen. Je hebt dan nog enkele dagen de tijd om het geld over te maken. Uiterlijk 26 december moet het geld ontvangen zijn op onze tussenrekening.

Extra aflossen via de lokale bank
Voor een aanvraag extra aflossen via de lokale bank geldt ook een verwerkingstijd van 5 werkdagen en het advies om vóór 16 december een aanvraag te doen. Uiterlijk 26 december moet het geld ontvangen zijn op onze tussenrekening.

Lees meer over extra aflossen

Datums extra storten

Online extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening
Wil je een extra bedrag storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening om je maandlasten te verlagen? Je kunt een storting doorgeven in de online omgeving ‘Mijn Wonen’.

  • Incasso via Rabobank rekening: extra stortingen nemen we tot en met 24 december 2019 in behandeling.
  • Incasso via een rekening die niet van de Rabobank is: extra stortingen nemen we tot en met 18 december 2019 in behandeling.

Na deze datums kunnen we niet garanderen dat de storting nog in 2019 verwerkt kan worden.

Extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening, SpaarZeker Verzekering of Opmaatverzekering via de lokale bank
Wil je in 2019 nog extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening, SpaarZeker Verzekering of Opmaatverzekering via de lokale bank? Neem dan vóór 9 december 2019 contact op met de bank. Aanvragen die op of na 9 december worden gedaan, worden ook in behandeling genomen, het is alleen niet zeker dat deze vóór 31 december worden uitgevoerd.

Lees meer over extra aflossen of storten op een spaarhypotheek