Stel checkt telefoon

Wat je moet weten over extra aflossen of storten op je hypotheek

Het einde van het jaar komt in zicht. Heb je een koophuis met een hypotheek en overweeg je om extra af te lossen of te storten op je hypotheek? Dan geven we je twee belangrijke tips: bepaal eerst of extra aflossen of storten verstandig is. Wil je het, doe het dan op tijd. Hieronder lees je meer over deze tips.

Tip 1: Check of het verstandig is

Heb je een koophuis met een hypotheek en wil je extra aflossen of extra storten op je hypotheek? Met onze online tool check je in 2 minuten wat extra aflossen je kan opleveren. Je ziet ook wat je geld doet als je kiest voor een alternatief.

Doe de check

Tip 2: Geef je opdracht op tijd door

Wil je extra aflossen of storten op je hypotheek, dan is het belangrijk dat je je aanvraag op tijd doorgeeft. Dat kan online of via de lokale bank. Hieronder zetten we op een rij hoe je je opdracht aan ons kunt doorgeven en voor welke datum.

Online aanvraag extra aflossen

Het bedrag dat je wilt aflossen kun je doorgeven via het hypotheekoverzicht in de online omgeving. Aanvragen uiterlijk 28 december 2021 nemen we in behandeling. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat de aanvraag dit jaar nog verwerkt kan worden. We adviseren om bij bijzondere situaties (bijvoorbeeld overlijden, relatiebeëindiging, of wonen en werken in het buitenland) contact op te nemen met de lokale bank.

  • Per betaling kan er maximaal € 50.000 worden afgelost. Dit in verband met de limiet van iDEAL. Als het bedrag hoger is, dan moet je dit in meerdere betalingen doen.
  • De verwerkingstijd van een iDeal-betaling is 72 uur. Binnen dit tijdsbestek is dus slechts één betaling mogelijk.
Nu extra aflossen

Bij bepaalde hypotheekvormen is online aflossen nog niet mogelijk, deze kun je doen via één van onze adviseurs op de lokale bank. Situaties waarbij je niet online kan aflossen:

  • Rabohypotheek met een gemengde verzekering
  • Flexibele beleggingshypotheek
  • Cumulent hypotheek 
  • Lening zonder zekerheid
  • Overbruggingshypotheek

Online aanvraag algehele aflossing

Heb je een annuïteiten lening, lineaire lening of een aflossingsvrije lening en wil je jouw hypotheek geheel aflossen? Ook dat kun je doorgeven via het hypotheekoverzicht in de online omgeving. Hiervoor geldt een verwerkingstijd van 5 werkdagen. Het advies is om uiterlijk 17 december je aanvraag door te geven, zodat we de aflosnota op tijd naar je kunnen sturen. Je hebt dan nog enkele dagen de tijd om het geld over te maken. Uiterlijk 27 december moet het geld ontvangen zijn op onze rekening. Heb je een andere hypotheekvorm? Neem dan z.s.m. contact op met ons.

Nu extra aflossen
Extra aflossen via de lokale bank

Voor een aanvraag extra aflossen via de lokale Rabobank geldt ook een verwerkingstijd van 5 werkdagen en het advies om uiterlijk 17 december een aanvraag te doen. Uiterlijk 27 december moet het geld ontvangen zijn op onze rekening.

Lees meer over extra aflossen

Online extra storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening

Wil je een extra bedrag storten in de Rabo OpbouwSpaarrekening om je maandlasten te verlagen? Je kunt deze storting online aanvragen. Let hierbij op dat de incasso altijd plaats vindt van een Rabobank rekeningnummer. Deze storting nemen we tot en met 24 december 2021 in behandeling. Moet er van een andere rekening worden geïncasseerd? Dan kan dat helaas nog niet online. Je kunt daarvoor contact opnemen met ons. Hiervoor geldt een uiterlijke aanvraagdatum van 20 december 2021. 

Nu extra aflossen

Wil of kan je niet online extra storten of wil je de looptijd verkorten van jouw Rabo OpbouwSpaarrekening? Neem dan uiterlijk 7 december contact op met de lokale bank. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat de extra storting in 2020 verwerkt wordt.

Online extra storten in een ander opbouwproduct

Heb je een ander opbouwproduct dan een Rabo OpbouwSpaarrekening? En wil je een extra bedrag storten in jouw opbouwproduct? Neem dan uiterlijk 7 december contact op met de lokale bank. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat de extra storting in 2020 verwerkt wordt.