Vraag het Yvette
Baas over eigen geld

Baas Over Eigen Geld: dat ben je als je goed omgaat met geld, leuke dingen kunt doen zonder dat je roodstaat en een beetje spaart elke maand. Benieuwd hoe je Baas Over Eigen Geld (B.O.E.G.) wordt? Ga naar B.O.E.G. voor meer info!

 

Budgetwise de feestdagen door met B.O.E.G.

Sinterklaas is net achter de rug. Nu staat Kerst voor de deur. December staat bol van de gezellige dagen en leuke feestjes. Maar cadeautjes en kaartjes voor een gaaf feest kosten geld. Hoe overleven je de dure maand december? Wij van B.O.E.G. denken met je mee. 

Drie jonge meiden poseren

Dromen en Ondernemen

Dromen zijn er om waar te maken! Waar droom jij van? Wil je bijvoorbeeld een eigen bedrijfje beginnen? Kimberley Jenneskens ging je voor. Haar droom: studeren in New York en een eigen modelabel opzetten. Volgens veel mensen was dat onhaalbaar, maar het is haar gelukt. Hoe? Hard werken, goede voorbereiding en doorzetten. Nu leeft zij haar droom en timmert ze hard aan de weg. Kimberley is 18 jaar en runt een eigen modelabel vanuit New York. Benieuwd naar haar ervaringen?

Vergelijk jezelf

Vergelijk jezelf!

Hoeveel zakgeld krijgen je klasgenoten? Verdien je wel genoeg met je bijbaantje? Binnen twee minuten weet je het antwoord. Vergelijk jezelf op B.O.E.G.!

Next stop: volwassen!

Word je bijna achttien? Of ben je net volwassen geworden? Dan hebben we wat voor je: de achttien jaar check. Vul een paar gegevens in en je ziet meteen:

  • Op welke toeslagen je recht hebt 
  • Wat je moet regelen 
  • Wat je moet weten

Bijbaantje gezocht?

Bijbaantje gezocht? We helpen je op weg!

Gezocht: leuke job met een aardig salaris. Maar waar vind je de bijbaan die bij je past? Want geld verdienen wordt een stuk makkelijker met een leuke bijbaan. En hoe zorg je ervoor dat je genoeg betaald krijgt? Voor minder dan het minimumloon hoef je niet te gaan werken.

Wat heb jij nodig van je bank?
Wat heb je nodig van je bank?

Een bankrekening met bankpas. Die wil je zeker hebben. Voor jou hebben we de Rabo Jongerenrekening, een gratis rekening met bankpas voor jongeren tussen de 9 en 18 jaar.

Verder wil je overal je bankzaken kunnen checken via internet en mobiel: daar begint het mee! Dat kan als je twaalf jaar of ouder bent en je ouders/verzorgers het goed vinden.

Open een Rabo JongerenRekening
Ben je tussen de 9 en 18 jaar? Dan regel je je bankzaken met een Rabo JongerenRekening. Open snel jouw rekening, dan krijg je een bioscoopbon van tien euro of een ander leuk welkomstcadeau naar keuze.