Veelgestelde vragen over Face ID

Inloggen met uw gezicht in de Rabo Bankieren App

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over het gebruik van Face ID op uw Apple-toestel. Wilt u nog meer weten? Neem dan gerust contact op met uw Rabobank.

Veelgestelde vragen

Wat is Face ID?

Face ID is de naam voor het gebruik van de gezichtsherkenningsfunctionaliteit van Apple. Hiermee kunt u uw toestel ontgrendelen met de gezichtsscanner. Face ID is de opvolger van Touch ID waarmee u met uw vingerafdruk kon in loggen. Face ID wordt mogelijk gemaakt door een speciale camera aan de voorkant van uw toestel. Via de instellingen op uw toestel kunt u Face ID activeren. Face ID gebruikt u door naar uw scherm te kijken.

Lees meer over Face ID op www.apple.com

Wat kan ik met Face ID in de Rabo Bankieren App?

U kunt zelf kiezen of u met Face ID wilt inloggen en betalingen wilt ondertekenen in de Rabo Bankieren App.

Heeft mijn toestel Face ID?

U kunt Face ID voor de Rabo Bankieren App instellen als u beschikt over een Apple toestel met Face ID functionaliteit en versie 6.2 of hoger van de Rabobank Bankieren App.

Instellen

Staat Face ID automatisch aan als mijn toestel hiervoor geschikt is?

Nee. U kiest zelf of u het wel of niet gebruikt. Wilt u Face ID gebruiken, ga dan naar Instellingen en zet Face ID aan.

Hoe zet ik Face ID aan op mijn toestel?

U kunt Face ID aanzetten bij Instellingen -> Face ID en toegangscode -> Face ID instellen

Hoe stel ik Face ID in op mijn Rabo Bankieren App?

U heeft hiervoor versie 6.2 of hoger van de Rabobank Bankieren app nodig. Ga in uw Rabo Bankieren App naar Instellingen -> Face ID en toegangscode -> Face ID instellen. U kunt nu inloggen en betalingen ondertekenen door uw gezicht voor uw iPhone te houden.

Gebruik

Kan ik ook nog inloggen met mijn toegangscode?

Ja. Nadat u Face ID heeft ingesteld kunt u kiezen hoe u wilt inloggen; met uw gezicht of met de toegangscode. U kunt Face ID altijd weer uitzetten. U logt dan in met uw toegangscode.

Kan ik Face ID uitschakelen voor de Rabo Bankieren App?

Ja, dan kan. U kunt het uitschakelen via de instellingen van de app.

Werkt het ook voor medewerkers van bedrijven?

Alle gebruikers die nu met een toegangscode in kunnen loggen en over een geschikt Apple-toestel beschikken kunnen zelf de keuze maken om Face ID te gebruiken. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten.

Veiligheid

Wordt mijn gezicht opgeslagen in de Rabo Bankieren App?

Nee. Er wordt een scan van uw gezicht opgeslagen op de chip van uw toestel. Niet in de app. De Rabobank heeft dus geen informatie over uw gezichtskenmerken.

Staan mijn gezichtskenmerken veilig opgeslagen op mijn toestel?

Volgens Apple worden de gezichtsdata op het toestel als een 3D-model opgeslagen en verwerkt door de Secure Enclave. Dat is het beveiligde gedeelte op de processorchip, dat niet zomaar uit te lezen is. Het wordt niet meegenomen in backups en wordt niet naar Apple-servers gestuurd.

Hoe kan ik Face ID veilig gebruiken?

Geef nooit anderen toegang tot uw iPhone. Registreer altijd alleen uw eigen gezicht op uw toestel. Apple geeft aan dat indien u een broer/zus heeft die sterk op u lijkt, er een kans bestaat dat dit familielid door Face ID ten onrechte als u herkend wordt. Gebruikt u Face ID voor de Rabo Bankieren App? Dan kan dit familielid in uw app inloggen en opdrachten ondertekenen. 

Face ID is volgens Apple voor jongeren onder de 13 jaar minder veilig, omdat de gezichtskenmerken nog onvoldoende ontwikkeld zijn. Er bestaat dan een kans voor verwisselingsgevaar; oftewel dat een andere jongere kan inloggen op het toestel en transacties kan doen.

Contact

Rabobank