Veelgestelde vragen over Touch ID

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over het gebruik van de vingerafdrukscanner op uw iPhone of iPad. Wilt u nog meer weten? Neem dan gerust contact op met uw Rabobank.

Veelgestelde vragen

Wat is Touch ID?

Touch ID is de naam van de vingerafdrukscanner op een Apple iPhone of iPad. Hiermee kunt u snel inloggen op uw toestel. De sensor zit verwerkt in de zogenaamde homeknop onder het scherm. 

Als u met een vinger de knop licht aanraakt, weet de sensor dat u probeert een vingerafdruk te scannen. De sensor wordt dan actief. U hoeft dus niet op de knop te drukken, een lichte aanraking is voldoende.

Lees meer over het gebruik van Touch ID op www.apple.com

Wat kan ik met Touch ID in de Rabo Bankieren App?

U kunt zelf kiezen of u met Touch ID wilt kunnen inloggen en/of (iDEAL)-betalingen wilt ondertekenen.

Heeft mijn toestel Touch ID?

U kunt Touch ID voor de Rabo Bankieren App gebruiken op de volgende toestellen, in combinatie met iOS 9 of hoger:

  • iPhone 5s of hoge
  • iPad Pro
  • iPad Air 2
  • iPad mini 3 of hoger

Instellen

Staat Touch ID automatisch aan als mijn toestel hiervoor geschikt is?

Nee. U kiest zelf of u het wel of niet gebruikt. Wilt u Touch ID gebruiken, ga dan naar Instellingen in de app en zet Touch ID aan.

Hoe zet ik Touch ID aan op mijn toestel?

U kunt Touch ID aanzetten bij Instellingen -> Touch ID en toegangscode-> Voeg uw vingerafdruk toe

Hoe stel ik Touch ID in op mijn Rabo Bankieren App?

Ga in uw Rabo Bankieren App naar Zelf regelen, kies voor Touch ID en toegangscode en kies voor Touch ID instellen. Stel uw Touch ID in en bevestig met uw toegangscode. U kunt nu inloggen en betalingen ondertekenen met uw vingerafdruk.

Gebruik

Kan ik ook nog inloggen met mijn toegangscode?

Ja. Ook als u Touch ID heeft ingesteld kunt u nog kiezen hoe u wilt inloggen; met uw vingerafdruk of met de toegangscode. U kunt Touch ID altijd weer uitzetten. U logt dan weer gewoon in met uw toegangscode.

Kan ik Touch ID uitschakelen voor de Rabo Bankieren App?

Ja, dan kan. U kunt het uitschakelen via de instellingen van de app.

Waarom kan ik Touch ID niet gebruiken bij meerdere profielen?

Touch ID is door Apple verbonden aan het toestel, niet aan u als persoon. Vanuit veiligheidsredenen kunt u daarom Touch ID niet gebruiken voor meerdere profielen. 

Anders zou het mogelijk zijn dat iemand anders die een profiel op uw toestel aanmaakt, met Touch ID uw profiel kan openen.

Kan ik met Touch ID meerdere rekeningen inzien?

U kunt met Touch ID alle rekeningen inzien binnen uw profiel. Uw Rabobank profiel is gekoppeld aan uw bancaire overeenkomst, alle betaal- en spaarrekeningen binnen deze overeenkomst kunt u inzien. Heeft u meerdere Rabobank profielen op één toestel, en daarmee meerdere overeenkomsten, dan is Touch ID uit veiligheidsoverwegingen niet aan te zetten.

Werkt het ook voor medewerkers van bedrijven?

Alle gebruikers die nu met een toegangscode in kunnen loggen en over een geschikt Apple toestel beschikken kunnen straks zelf de keuze maken om Touch ID te gebruiken. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

Veiligheid

Wordt mijn vingerafdruk opgeslagen in de Rabo Bankieren App?

Nee. Uw vingerafdruk wordt opgeslagen op uw toestel. Niet in de app. De Rabobank heeft dus geen informatie over uw vingerafdruk.

Hoe kan ik Touch ID veilig gebruiken?

Op een toestel kunnen meerdere vingerafdrukken geregistreerd zijn. Het kan zijn dat dit door meerdere gebruikers, zoals bijvoorbeeld gezinsleden, is gedaan. Het toestel van Apple beschouwt al deze afdrukken echter als afkomstig van dezelfde persoon. 

Hierdoor zou iedereen met een geregistreerde vingerafdruk kunnen bankieren met de Rabobank Bankieren App op uw toestel. 

Stel de vingerafdruk alleen in voor die personen die u ook toegang wilt geven tot uw telefoon. Wij raden u aan om dit alleen voor uzelf te doen als u Touch ID gebruikt voor de Rabo Bankieren App.

Staat mijn vingerafdruk veilig opgeslagen op mijn toestel?

Volgens Apple worden er geen beelden van uw vingerafdruk bewaard. Touch ID bewaart alleen maar een wiskundige voorstelling van uw vingerafdruk. Niemand kan het beeld van uw echte vingerafdruk verkrijgen vanaf deze wiskundige voorstelling, aldus Apple.

Lees meer over de Touch ID-beveiliging op de website van Apple

Contact

Rabobank