Beleggen voor een doel

Gericht beleggen met een doel voor ogen

Vrijwel iedereen belegt voor een bepaald doel. Meestal bewust, maar soms ook onbewust. U kunt hierbij denken aan bepaalde aankopen of uitgaven in de toekomst, zoals een wereldreis. Vanuit een beleggingsdoel stelt u uw uitgangspunten bij beleggen op.
U bepaalt voor uzelf:

  • wat uw doelbedrag is
  • wanneer u uw doel wilt bereiken
  • hoeveel risico u wilt lopen

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van verwachte rendementen in drie verschillende scenario’s. U wilt bijvoorbeeld beleggen voor de studie van uw kind en heeft het geld over 15 jaar nodig. U heeft dan een beleggingshorizon van 15 jaar. Op basis van uw beleggingshorizon kiest u een passend doelrisicoprofiel. U ziet dan ook wat uw verwachte rendement wordt.

Beginnen met beleggen

Misschien wilt u in de toekomst wat meer risico nemen, of juist wat minder. U kunt uw uitgangspunten altijd aanpassen via Rabo Internetbankieren Beleggen en de Rabo Beleggen App.

Rabo Beheerd Beleggen

Met Rabo Beheerd Beleggen bepaalt u heel gemakkelijk uw doelbedrag, uw beleggingsdoel en hoeveel risico u wilt nemen. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw portefeuille wordt beheerd volgens de met u gemaakte afspraken. En als er tussentijds iets verandert, helpen wij u weer om op koers te komen.

Lees meer over Rabo Beheerd Beleggen

Advies over beleggen

Twijfelt u nog of wilt u uw situatie met ons bespreken? Vraag dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan. Wij helpen u graag.

Contact

Rabobank