Aandelen favoriet

Aandelen blijven favoriet

De zomerflauwte hield ook in de maand augustus aan. Een nieuwe provocatie van Noord-Korea zorgde kort voor druk op de beurskoersen. Ook de duurdere euro werkte niet mee. Uiteindelijk bleven de koersuitslagen beperkt.

Beleggers keken afgelopen maand vooral uit naar de bijeenkomst van de centrale bankiers in het Amerikaanse plaatsje Jackson Hole. Dit overleg leverde  weinig nieuwe inzichten op. De topbankiers benadrukten vooral dat de stabiliteit is toegenomen sinds de financiële crisis. Deze stabiliteit uit zich met name in een wereldeconomie die een stuk robuuster is dan een paar jaar geleden.

Rendementen Rabo Beheerd Beleggen Actief

Vooruitblik

De economie is een stuk gezonder en de groei zal naar verwachting doorzetten. Geopolitieke spanningen door zorgen over Noord-Korea verdwijnen weer naar de achtergrond, maar blijven een potentieel risico. Intussen daalt de werkloosheid, neemt het consumentenvertrouwen toe en laten bedrijven een gezonde winstgroei zien. In dat klimaat zijn de vooruitzichten voor aandelen nog steeds prima. Dat ligt anders voor obligaties. Door de lage rente is de vergoeding nog steeds beperkt. Voor de komende periode blijven wij voor de beheerd beleggen portefeuille dan ook enthousiast over aandelen, maar zijn we voorzichtig met obligaties.

Bekijk de video-update met beursontwikkelingen

Contact

Rabobank