Rabo RendeMix Overstapservice

Stap nu over naar Rabo Beheerd Beleggen

Bekijk de voordelen en kies de beleggingsvorm die het beste bij je past. Aan het gebruik van deze overstapservice zijn geen transactiekosten verbonden.

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je eenvoudig zelf overstappen via één van de oranje 'Stap over' knoppen onderaan deze pagina.

Voordelen van Rabo Beheerd Beleggen

 • Je krijgt suggesties als het nodig is om je beleggingen aan te passen.
 • Je portefeuille wordt beheerd door ons team van ervaren vermogensbeheerders.
 • Duurzaam beleggen is mogelijk.
 • De totale kosten van Rabo Beheerd Beleggen zijn lager dan van Rabo RendeMix.

Kies de vorm van Rabo Beheerd Beleggen die bij je past

Kies de vorm van Rabo Beheerd Beleggen die het beste bij je past. Je kunt direct zelf overstappen via één van de oranje ‘Stap over’ knoppen hieronder. Houd hiervoor je Rabo Scanner en bankpas bij de hand. Overstappen is nog niet mogelijk vanaf de oriëntatiepagina.

Basis

eenvoudig en lage kosten

 • je beleggingen volgen de ontwikkeling van de beurzen
 • starten kan met ieder bedrag
 • wereldwijde spreiding in goedkope indexfondsen
Bekijk Basis

Actief

extra aandacht voor je beleggingen

 • je beleggingen volgen de beurzen en spelen in op trends en kansen in de markt
 • starten vanaf €10.000
 • wereldwijde spreiding in indexfondsen én beleggingsfondsen
Bekijk Actief

Actief Duurzaam

investeren in een duurzame wereld

 • je beleggingen volgen de beurzen én spelen in op trends en kansen in de markt
 • starten vanaf € 10.000
 • wereldwijde spreiding in 100% duurzame indexfondsen én beleggingsfondsen
Zo werkt de overstapservice
 1. Weet je nog niet welke vorm van Rabo Beheerd Beleggen het beste bij je past? Bekijk dan de oriëntatiepagina. Wil je overstappen? Dan kan dat alleen via één van de oranje ‘Stap over’ knoppen hierboven.
  Bekijk de oriëntatiepagina
 2. Houd je Rabo Scanner en je bankpas bij de hand. Je kunt het aanvraagproces dan direct doorlopen. 
 3. Tijdens het aanvraagproces stellen we je een aantal vragen zodat je zeker weet dat het verstandig is om te blijven beleggen. Je krijgt bij elk onderdeel uitleg (alleen als je dit nodig vindt). Bij de vraag “het bereiken van je beleggingsdoel” kun je bij eenmalige inleg het actuele bedrag van je Rabo RendeMix invullen. Indien je dit wenst kun je hier ook een periodieke inleg aangeven.
 4. Onderteken je aanvraag met je Rabo Scanner.
  Heb je nieuwe effecten- en beleggersrekening Rabo Beheerd Beleggen een tweede rekeninghouder? Dan moet deze ook tekenen voor akkoord.
 5. Wij openen een nieuwe effecten- en beleggersrekening Rabo Beheerd Beleggen voor je.
 6. Wij zetten je volledige Rabo RendeMix portefeuille om naar je nieuwe Rabo Beheerd Beleggen portefeuille. Wij verkopen je positie in het BlackRock Mixfonds, dit hoef je niet zelf te doen.
 7. Wij heffen je oude rekening Rabo RendeMix op.
Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of het verstandig is om te blijven beleggen?

In de overstapservice stellen wij je vragen die je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Omdat je gaat overstappen, moet je deze vragen opnieuw beantwoorden voor de beleggingsvorm van Rabo Beheerd Beleggen die je hebt gekozen. Je kunt ook altijd contact opnemen met je Rabobank.

Blijf ik beleggen in het mixfonds van BlackRock als ik overstap naar Rabo Beheerd Beleggen?

Als je overstapt naar Rabo Beheerd Beleggen wordt eerst je positie in het BlackRock Mixfonds verkocht. De vermogensbeheerders van Rabo Beheerd Beleggen herbeleggen de verkoopopbrengst in verschillende beleggingsfondsen binnen Rabo Beheerd Beleggen die passen bij het voor jou vastgestelde doelrisicoprofiel.

Kan ik tijdens het overstappen nog stoppen met de aanvraag?

Zolang je niet hebt ondertekend, kun je nog stoppen met het aanvraagproces. Je opent een nieuwe Rabo Beheerd Beleggen effecten- en beleggersrekening door de overeenkomst te ondertekenen met je Rabo Scanner en je bankpas. Pas daarna beëindigen wij je rekening Rabo RendeMix.

Zijn er kosten verbonden aan de overstapservice?

Nee, de overstapservice is kosteloos.

Welke kosten betaal ik voor Rabo Beheerd Beleggen?

Voor je nieuwe effecten- en beleggersrekening Rabo Beheerd Beleggen betaal je een vast bedrag voor onze basisdienstverlening en voor het beheren van je portefeuille. Daarnaast betaal je voor de lopende kosten (managementkosten, servicekosten, transactiekosten fondsbeheerder en overige kosten) van de beleggingsfondsen zelf. Je vindt meer informatie over deze kosten in de tarievenbrochure. Op de pagina’s van Rabo Beheerd Beleggen kun je je totale beleggingskosten berekenen. Hier vind je ook voorbeelden van het cumulatieve effect van de kosten op het rendement.

Kan ik een tweede rekeninghouder toevoegen aan mijn nieuwe beleggersrekening?

Je kunt je nieuwe effecten- en beleggersrekening Rabo Beheerd Beleggen op twee namen zetten. Dit kan ook als je nu de enige rekeninghouder bent. Zowel jij als de tweede rekeninghouder moeten de aanvraag van de nieuwe beleggersrekening dan ondertekenen met de Rabo Scanner en de eigen bankpas.

Voorwaarden en kosten

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Bel ons