Apple Pay binnenkort bij Rabobank

Ideaal! Betalen met Apple Pay

Bij Rabobank kun je met Apple Pay betalen. Dat is:

Contactloos betalen, maar dan met je iPhone of Apple WatchOnline afrekenen via iPadSnel, makkelijk én veilig
Probeer het zelf

Hoe werkt het?

Overal waar je contactloos kunt betalen met je betaalpas of creditcard, kun je nu ook betalen met Apple Pay. Je activeert Apple Pay in de Rabo Bankieren App. Hier zet je je digitale betaalpas van de Rabobank in de Apple Wallet. Daarna ben je klaar om te betalen met je iPhone, Apple Watch of iPad.

Hoe betaal je?

In winkels:

Apple Pay is een veilige en snelle manier om in winkels te betalen met je iPhone en Apple Watch. Zo kun je snel afrekenen  met je telefoon of horloge die je altijd bij je hebt. Trouwens, Apple Pay kost helemaal niets extra's.

Betalen met Face ID
Om te betalen met Face ID, druk je twee keer op de knop aan de zijkant, kijk je naar het scherm op je telefoon en houd je daarna je iPhone bij de lezer van de betaalautomaat.

Betalen met Touch ID en toegangscode
Voor Touch ID houd je je iPhone bij de betaalautomaat en bevestig je met je vinger op de thuisknop. Als je een toegangscode gebruikt, dan bevestig je de betaling met de toegangscode.


Betalen met Apple Watch
Voor Apple Watch druk je twee keer op de knop aan de zijkant en houd je daarna je Apple Watch bij de lezer van de betaalautomaat.


Online:

Ook zijn er steeds meer bedrijven, webshops en apps waar je kunt afrekenen met Apple Pay. Je herkent deze dienst aan het logo van Apple.
Hiervoor gebruik je ook Face ID of Touch ID.

Aan de slag met Apple Pay?

Lees hier hoe het werkt voor iPhone, Apple Watch en iPad. Lees hier meer over de veelgestelde vragen

Wat heb je nodig?

Om Apple Pay te activeren en te gebruiken moet je telefoonnummer bij ons bekend zijn. Dit check je in de Rabo App. Verder heb je nodig: Een betaalrekening bij Rabobank, de Rabo App én een Apple device met Face- of Touch ID (behalve de iPhone 5s).

Bekijk op Apple.com of jouw toestel geschikt is

Lees hier de voorwaarden van Apple Pay (PDF)

Veilig betalen met Apple Pay

Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk niét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook niét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met je toegangscode en Face- of Touch ID. Betalen doe je dus op basis van jouw unieke fysieke kenmerken of persoonlijke code. Zorg er wel zelf voor dat je je toegangscode geheim houdt en dat er geen misbruik gemaakt kan worden van Face- of Touch ID.

Limieten

Voor Apple Pay gelden dezelfde limieten als voor je betaalpas of creditcard. In de Rabo App vind je welke limieten gelden voor jouw betaalpas of creditcard.

Meer over paslimieten voor je betaalpas Meer over limieten voor je creditcard

Zelf regelen & Contact