Betalingen naar Hong Kong

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Hong Kong.

Generieke informatie

Naam land: Hong Kong
SEPA-land: Nee
Landcode: HK
Muntsoort: HKD (Hong Kong Dollar)
Rekeningnummer aangeduid als: Niet bekend
Opbouw van het rekeningnummer: Er is geen standaard opbouw van het rekeningnummer voor Hong Kong beschikbaar.
IBAN: Niet van toepassing.

Specifieke informatie

Hong Kong maakt voor het betalingsverkeer gebruik van een nationale bankcode, genaamd Clearing Code. Deze bestaat uit HK gevolgd door 3 cijfers (bijvoorbeeld HK004) en kunt u vullen in het veld Nationale Bankcode achter HK. Indien deze code niet vermeld wordt, dan is de BIC van de bank van begunstigde voldoende.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Hong Kong, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is,een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank