Veelgestelde vragen Rabo Ipayou

Hoe je elkaar direct betaalt via je 06

Algemeen

Hoe installeer ik Rabo Ipayou?

Rabo Ipayou is een app voor uw smartphone. U heeft hem snel geïnstalleerd, dus u kunt meteen aan de slag. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een bankieren app van een Nederlandse bank die iDEAL ondersteunt.

  • download Rabo Ipayou in de App Store (iOS) of Google Play (Android)
  • vul uw mobiele telefoonnummer, naam en uw rekeningnummer (IBAN) in
  • maak een geheime code aan en u kunt aan de slag

Op welke telefoons werkt Rabo Ipayou?

De Rabo Ipayou app is geschikt voor smartphones met Android (versie 4.3 en hoger) en iOS (versie 8.0 en hoger).

Ik ben mijn geheime code van Rabo Ipayou vergeten, wat moet ik doen?

Als u uw geheime code van Rabo Ipayou niet meer weet, stel deze dan opnieuw in via het menu Instellingen. Daarin gaat u naar ‘Ik ben mijn geheime code vergeten’ en vervolgens naar 'Geheime vraag'.

Mijn geheime code van Rabo Ipayou is geblokkeerd, wat nu?

Uw geheime code van Rabo Ipayou wordt geblokkeerd als u deze drie keer fout intoetst. Neem dan contact op met uw lokale bank.

Hoe veilig is betalen met Rabo Ipayou?

Betalingen met Rabo Ipayou gaan via de bankieren app van uw bank. U heeft dus altijd de toegangscode van uw bankieren app nodig om een betaling te bevestigen. Per keer kunt u maximaal € 250 overmaken met Rabo Ipayou.

Meer over veilig bankieren

Hoe kan ik mij afmelden voor Rabo Ipayou?

Als u Rabo Ipayou niet meer wilt gebruiken, meldt u dan af in het menu Instellingen in de app. Kies voor 'Afmelden' om te bevestigen dat u wilt stoppen met Rabo Ipayou. Met uw geheime code kunt u uzelf ook afmelden op de website: Ipayou.rabobank.nl.

Ik heb een tip, suggestie of klacht over Rabo Ipayou.

Via de feedback knop in de app Rabo Ipayou kunt u ons laten weten hoe u de app ervaart. Op basis van uw ervaring kunnen bij de app verbeteren.

Wat moet ik doen als ik mijn telefoon kwijt ben, verkoop of laat repareren?

Als uw telefoon gestolen of kwijt is óf u wilt deze verkopen, raden wij aan om uw toestelregistratie voor Rabo Mobielbankieren op te heffen via Rabo Internetbankieren. Daarna kunt u niet meer betalen met Rabo Ipayou. Geld ontvangen via uw 06-nummer kan nog wel.

Meld u af voor mobielbankieren

Meer over veilig bankieren

Gebruik je de bankieren app van een andere Nederlandse bank in combinatie met Rabo Ipayou, neem dan contact op met je eigen bank om te voorkomen dat er misbruik gemaakt kan worden van je (oude) toestel.

Wat moet ik doen als mijn 06-nummer verandert?

Meld u af voor Rabo Ipayou via de knop ‘Afmelden’ in de app. Download de app opnieuw uit uw appstore en registreer u met uw nieuwe 06-nummer. Wilt u alleen geld ontvangen op uw nieuwe 06-nummer en geen app downloaden? Meld dan uw oude telefoonnummer af en meld u aan met uw nieuwe nummer.

Waar kan ik de Bijzondere Voorwaarden voor Rabo Ipayou 2016 vinden?

De voorwaarden kunt u hier lezen:

Bijzondere voorwaarden

Geld betalen met Rabo Ipayou

Wie kan ik betalen via Rabo Ipayou?

U kunt betalen met Rabo Ipayou aan iedereen met een Nederlands IBAN en een Nederlands mobiel telefoonnummer. Zorg ervoor dat de ontvanger in uw contactenlijst staat. Uw contact hoeft de app niet te hebben om uw geld te kunnen ontvangen. Hij moet zich dan registreren via ipayou.rabobank.nl.

Hoeveel kan ik betalen via Rabo Ipayou?

Per keer kunt u maximaal € 250 overmaken naar iemand anders. De daglimiet is € 1.000. Vanuit Rabo Ipayou wordt u doorgestuurd naar de bankieren app van uw bank. Om uw betaling te bevestigen, toetst u de toegangscode van uw bankieren app in.

Hoe werkt betalen met Rabo Ipayou?

Als u iemand via Rabo Ipayou wilt betalen, zorg dan dat hij of zij in de contactenlijst van uw telefoon staat.

  • vul het bedrag in dat u wilt betalen
  • kies uit uw contactenlijst de persoon voor wie het geld is
  • zet er een korte omschrijving bij
  • bevestig uw betaling

Nadat u de samenvatting goedkeurt, krijgt de ontvanger direct een bevestiging van uw betaling.

Heb ik een Rabo Scanner nodig om te betalen met Rabo Ipayou?

Rabo Ipayou is gekoppeld aan de bankieren app van uw bank. Bent u klant bij de Rabobank? Dan kunt u in de Rabo Bankieren App via het menu ‘Betalen zonder Rabo Scanner’ instellen hoeveel u maximaal zonder scanner wilt kunnen betalen. Dat bedrag geldt ook voor Rabo Ipayou.

Heeft u nog geen maximum bedrag ingevuld in de Rabo Bankieren App voor 'Betalen zonder Rabo Scanner'? Dan moet u bij uw eerste betaling met Rabo Ipayou met de Rabo Scanner betalen. Daarna kunt u per week maximaal € 1.000 zonder scanner betalen via Rabo Ipayou.

Wat kost betalen via Ipayou ?

De Rabo Ipayou app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play (Android). Zowel geld betalen als ontvangen is kosteloos. 

Als u de app niet wilt downloaden, kunt u wel geld ontvangen met Rabo Ipayou. Dat kost niets. U moet u hiervoor eenmalig aanmelden op Ipayou.rabobank.nl.

Waar zie ik mijn betalingen via Rabo Ipayou terug?

Geld dat u via Rabo Ipayou heeft betaald, staat in 'Historie' in de Rabo Ipayou app. Daarnaast staat de betaling ook in uw overzicht van bij- en afschrijvingen in online bankieren. Er staat 'Betaling via Rabo Ipayou' bij. Zo staat het ook op uw rekeningafschrift.

Kan ik een betaling automatisch terugboeken vanuit mijn transactieoverzicht in mijn bankieren app?

Dit is niet mogelijk. Het weergegeven IBAN bij de transactie is namelijk niet van de betaler, maar van een rekening van de Rabobank zelf. Een retouropdracht kan het beste via de Ipayou app uitgevoerd worden, of u dient het IBAN van de betaler op te vragen en via dit IBAN terug te betalen.

Hoe lang duurt het voordat een transactie teruggeboekt wordt als de ontvanger zich niet registreert?

Gebeurt de registratie niet vóór het einde van de volgende kalenderdag? Dan wordt het bedrag uiterlijk de eerstvolgende werkdag op je rekening terug geboekt.

Voorbeeld: je maakt op vrijdag om 15.00 uur een bedrag over. De ontvanger registreert zich niet op tijd (vóór zaterdag 24.00 uur). Dan staat het bedrag uiterlijk maandag (afhankelijk van de bank) weer op je rekening.

Van welke rekening kan ik een Ipayou betaling uitvoeren?

Uw Ipayou betaling wordt uitgevoerd via iDEAL. Vanaf elke rekening waar u toegang tot heeft, kan de Ipayou betaling uitgevoerd worden. Dit hoeft niet de rekening te zijn die u in Ipayou heeft geregistreerd. U kan via iDEAL dus zelf kiezen vanaf welke rekening u de Ipayou betaling wil doen..

Geld ontvangen via Rabo Ipayou

Kan ik geld ontvangen via mijn 06-nummer zonder de Rabo Ipayou app?

Heeft u (nog) geen Rabo Ipayou en maakt iemand geld naar u over met deze app, dan krijgt u een sms. Daarin staat hoe u het geld kunt ontvangen op uw rekening. Er zijn twee manieren:

  • U kunt de Rabo Ipayou app downloaden
  • U registreert zich via Ipayou.rabobank.nl

Uw telefoon- en rekeningnummer doorgeven op de website

Als u de app niet wilt downloaden, kunt u eenmalig uw telefoon- en rekeningnummer doorgeven op de website van Rabo Ipayou. Elke betaling die u daarna via uw 06-nummer ontvangt, komt automatisch op uw rekening. U krijgt wel iedere keer een bevestiging via sms.

Hoe herken ik een betaling van Rabo Ipayou op mijn rekening?

Geld dat u via Rabo Ipayou ontvangt, staat in uw overzicht van bij- en afschrijvingen in online bankieren. Er staat 'Betaling via Rabo Ipayou' bij. Zo staat het ook op uw rekeningafschrift.

Wanneer staat een betaling via Rabo Ipayou op mijn betaalrekening?

Een betaling staat nog niet op de rekening als de betaalbevestiging (sms) is ontvangen. De betaalbevestiging geeft aan dat de betaling gegarandeerd op de IBAN zal binnenkomen als de ontvanger zich registreert of geregistreerd heeft. Een betaling via Ipayou staat wel sneller op de rekening van de ontvanger dan een ‘normale’ overboeking.

We hanteren de volgende tijdslijnen bij het overmaken via Ipayou:

Bank ontvanger Indicatie bijboektijd op rekening ontvanger
Rabobank Binnen 10 minuten, 7 dagen per week.
ABN AMRO Binnen 15 minuten, 7 dagen per week. Niet tussen 21.30 en 3.30 uur.Binnen 15 minuten, 7 dagen per week. Niet tussen 21.30 en 3.30 uur.
ING Bank Tussen 60 - 120 minuten, op werkdagen. Niet tussen 18.30 uur en 6.00 uur.
Overige banken Tussen 60 – 120 minuten, op werkdagen. Niet tussen 15.00 uur en 7.30 uur.

Is de sms die de ontvanger binnen krijgt ook meteen een betaalbevestiging?

Ja. De betaler rondt namelijk een betaling volledig af via iDeal. De ontvanger krijgt dus zijn geld sowieso, míts hij zich geregistreerd heeft en de rekening niet geblokkeerd of gesloten is.

Ik ontvang een sms met een link erin. Hoe weet ik dat de link in deze sms veilig is?

De link in de sms verwijst naar onze beveiligde pagina www.rabobank.nl/ipayou. Vanaf hier kunt u veilig doorklikken naar de registratiesite ipayou.rabobank.nl om uw IBAN en telefoonnummer te koppelen. Blijf wel altijd alert dat u uw persoonlijke gegevens invoert op een beveiligde pagina. U kunt dit herkennen aan het adres in uw adresbalk dat moet beginnen met https://.

Contact

Rabobank