Incasso tegenhouden of terugboeken (storneren)

Gaat er tegen je wil in een automatische incasso van je rekening af? Bijvoorbeeld een incasso van een bedrijf dat je helemaal niet kent? Houd de incasso vandaag nog tegen. Of boek de afschrijving terug als je net te laat bent (storneren).

Incasso nog voor het afschrijven tegenhouden

Ontdek je net voordat een bedrijf een incasso afschrijft, dat er iets niet klopt? Weiger dan de incasso in Rabo Online Bankieren in het overzicht ‘Te verwerken opdrachten’.

  1. Log hieronder in via de oranje knop. Je komt nu op de pagina ‘Geplande opdrachten’.
  2. Kies de incasso die je wilt weigeren.

Een incasso tegenhouden kan tot en met de werkdag vóór afschrijving. Net te laat? Boek dan de incasso terug. Dit heet storneren.

Weiger een incasso

Incasso terugboeken (storneren)

Is de onterechte incasso al van je rekening af? Dan kun je de incasso zelf online terugboeken. Dit heet storneren. Dat kan binnen acht weken na afschrijving. Deze periode geldt voor doorlopende, maar ook voor eenmalige incasso’s.

Je boekt de incasso’s terug in Rabo Online Bankieren.

  1. Log hieronder in via de oranje knop. Je komt nu in jouw ‘transactieoverzicht’.
  2. Kies de incasso die je wilt terugboeken en kies 'Terugboeken'.
  3. Kies nog eens 'Terugboeken'.

Let op: als je een terugboeking hebt gedaan, kun je dit niet meer ongedaan maken.

Boek een incasso terug

Veelgestelde vragen

Kan ik na acht weken de incasso nog terugboeken?

Na acht weken kun je de incasso niet meer terugboeken via Rabo Online Bankieren. Wil je dit toch, neem dan contact op met het bedrijf dat de incasso deed. Zij kunnen het bedrag terugstorten.

Lukt het niet via het bedrijf? Neem dan contact op met een Rabobank bij jou in de buurt. Zij doen onderzoek om te bepalen of de incasso onterecht is geweest. Dit is het geval als je aantoonbaar geen machtiging voor de incasso hebt gegeven. Is de incasso onterecht, dan kunnen we tot uiterlijk dertien maanden na de afschrijving de incasso voor je terugboeken. 

Neem contact met ons op

Service en Contact