Betalingen naar Arabische Emiraten

Naam land: Arabische Emiraten
SEPA-Land: Nee
Landcode: AE
Muntsoort: AED (Arabische Emiraten Dirham)
IBAN: Verplicht. Het IBAN bestaat uit 23 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld AE07 0331 2345 6789 0123 456).

Purpose of Payment code voor Arabische Emiraten

De centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten vraagt per 1 september 2018 een ‘Purpose of Payment’ code bij iedere betaling naar een bank in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze code geeft de aard van de betaling aan, bestaat uit drie hoofdletters en wordt in veel gevallen vermeld op de factuur. Heb je geen code ontvangen, neem dan contact op met de ontvanger van je betaling. Het niet vermelden van een ‘Purpose of Payment’ code kan namelijk leiden tot vertraging in de verwerking of zelfs tot afkeuring van de betaling in de Verenigde Arabische Emiraten.

Betaalinstructie 

Vermeld de code aan het begin van het veld ‘Omschrijving’ Start met /BENEFRES/AE// Vermeld de code in hoofdletters Sluit af met een / en hierna kun je een zelfgekozen tekst vermelden

Voorbeeld

De ‘Purpose of Payment’ code ‘SOS’ staat op de factuur. Vermeld dan in het veld ‘Omschrijving’: /BENEFRES/AE//SOS/

Arabische Emiraten: kosten correspondentbank

Wanneer je een transactie in euro’s met kostenoptie SHA of BEN boven de € 250,- overmaakt naar Arabische Emiraten, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen € 3,50. Voor transacties boven de € 2.500,- betaal je € 10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wil je er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. Je betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.