Betalingen naar Saoedi-Arabië

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Saoedi-Arabië.

Generieke informatie

Naam land: Saoedi-Arabië
SEPA-land: Nee
Landcode: SA
Muntsoort: SAR (Saoedi-Arabische Riyal)
Rekeningnummer aangeduid als: Niet bekend.
Opbouw van het rekeningnummer: Zie IBAN.
IBAN: Het IBAN bestaat uit 24 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld SA03 8000 0000 6080 1016 7519).

Let op: het IBAN van de begunstigde kan nooit zelf berekend worden! Een correct IBAN kunt u alleen verkrijgen via de (bank van de) begunstigde.

Specifieke informatie

Het IBAN van Saoedi-Arabië is opgebouwd uit: 2a landencode – 2n controle getal – 2n bankcode gevolgd door 18a/n rekeningnummer.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Saoedi-Arabië, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank