Betalingen naar Sao Tomé en Principe

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Sao Tomé en Principe.

Generieke informatie

Naam land: Sao Tomé en Principe
SEPA-land: Nee
Landcode: ST
Muntsoort: STD (Santomese dobra). U kunt in deze muntsoort niet betalen of ontvangen.
Rekeningnummer aangeduid als: Niet bekend
Opbouw van het rekeningnummer: Er is geen standaard opbouw van het rekeningnummer voor Sao Tomé en Principe beschikbaar.
IBAN: Het IBAN bestaat uit 25 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld ST68 00010001 00518453101 12).

Let op: het IBAN van de begunstigde kan nooit zelf berekend worden! Een correct IBAN kunt u alleen verkrijgen via de (bank van de) begunstigde.

Specifieke informatie

Voor dit land is geen specifieke informatie bekend.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Sao Tomé en Principe, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank