Betalingen naar Turkije

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Turkije.

Generieke informatie

Naam land: Turkije
SEPA-land: Nee
Landcode: TR
Muntsoort: TRY (Turkse Lira)
Rekeningnummer aangeduid als: Hesap numarasi
Opbouw van het rekeningnummer: Zie IBAN.
IBAN: Het IBAN bestaat uit 26 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld TR33 0006 1005 1978 6457 8413 26).

Let op: het IBAN van de begunstigde kan nooit zelf berekend worden! Een correct IBAN kunt u alleen verkrijgen via de (bank van de) begunstigde.

Specifieke informatie

Naar Turkije kunt u alleen met een IBAN betalen.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro’s met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Turkije, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank