Makkelijk en snel tanken met de Rabo Wallet. Met de Rabo Wallet App vind je tankstations in de buurt. Je betaalt direct via de app, dus je hoeft geen geld bij je te hebben. In de Rabo Wallet betaal je alléén voor het tanken, er zijn geen bijkomende kosten.

Zo werkt tanken met de Rabo Wallet App

Met de Rabo Wallet App reken je je tankkosten af. Zo werkt tanken met de Rabo Wallet App:

1. Zoek een tankstation

  1. Open de Rabo Wallet App.
  2. Open ‘tanken’.
  3. Klik op de plattegrond of in de lijst om je tankstation te vinden. Geen tankstation in de buurt? De app wijst je de route naar het dichtstbijzijnde station. 

2. Start je tanksessie

Wanneer je bij een vrije pomp staat, selecteer je het pompnummer in de app. Daarna kies je het bedrag waarvoor je wilt tanken en drukt op OK. Je hebt nu een minuut te tijd om het tankpistool uit de pomp te halen. Ga tanken zoals je dat altijd doet.

3. Stop tanksessie

Ben je klaar met tanken? Hang het tankpistool terug aan de pomp. Alleen het daadwerkelijk getankte bedrag wordt afgerekend. En je ontvangt een bon in de app.

4. Afschrijven van de betaling

Door de dienst Tanken te starten wordt een deel van je bestedingsruimte op je rekening gereserveerd. Hoeveel kan je zelf bepalen door een bedrag in te stellen voor tanken.  Het gereserveerde deel kan je even niet gebruiken. Het mogelijk teveel gereserveerde deel wordt vrijgegeven nadat de tanksessie is gestopt. Na het tanken worden de daadwerkelijke kosten direct afgerekend. Ease2Pay verzorgt deze dienst voor de Rabo Wallet App. 

In je historie vind je een overzicht van je tanksessies. Per maand kun je een tankrekening opvragen. Handig om te declareren.

Lees meer over de kosten van de Rabo Wallet

Veelgestelde vragen over tanken met Rabo Wallet

Hier vind je de meest voorkomende vragen over tanken met de Rabo Wallet. Staat je vraag hier niet bij? Kijk in de ‘veelgestelde vragen’ in de Rabo Wallet App of neem contact op met Ease2Pay via rabowallet@ease2pay.nl. Ease2Pay verzorgt deze dienst voor de Rabo Wallet App.

Waar kan ik tanken met de app?

Je kan bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Dit zijn voornamelijk onbemande stations. De app geeft aan of een tankstation wordt ondersteund. De app laat o.b.v. GPS zien welke tankstation er dichtbij in de buurt is. Indien er niet betaald kan worden met de app, wordt het tankstation niet getoond.  

Enkele voorbeelden van tankstations waar je bij een onbemand station kan betalen met de Rabo Wallet: Shell, Avia, Tango, Texaco, Tamoil, Esso, Esso en Total.

 

Hoe betaal ik voor het tanken en van welke rekening worden de kosten afgeschreven?

Tijdens het tanken wordt tijdelijk een bedrag gereserveerd op je rekening. Dit wordt voor het starten met tanken aangegeven en je kunt zelf bepalen hoeveel gereserveerd wordt. De reservering vervalt zodra de kosten van het rekening afgeschreven zijn. 

Je tankkosten worden na het terughangen van de slang automatisch afgeschreven van de rekening die je als ‘actief voor mobiel betalen’ hebt geselecteerd.  Als je meerdere rekeningen in de Rabo Wallet hebt, kan je een andere rekening 'actief' maken, zodat de kosten van een andere rekening worden afgeschreven. Dit kan via ‘Zelf regelen’, ‘Instellingen, Mobiel betalen’. Selecteer de rekening en schakel de optie ‘kies als actieve rekening voor mobiel betalen’ in. Je moet dit aanpassen voordat je met tanken start.

 

Betaal ik extra kosten als ik tank met de app?

Nee, er zijn geen extra kosten, enkel de prijs van de brandstof.

Is het gebruik van een mobiele telefoon veilig op een tankstation?

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en het is veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Wordt er niet gedacht dat ik wegrij zonder te betalen?

Nee. Voor bemande stations geldt dat de app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerker een melding op het scherm krijgt dat jij met de app tankt én betaalt. Je kan zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Service en Contact