Geld lenen in 4 stappen

Zo werkt het aanvragen van een lening bij de Rabobank

1. Online uw lening aanvragen

Het aanvragen van een lening doet u online. U wilt er vooraf zeker van zijn dat een lening past bij uw inkomsten en uitgaven. Ook in de toekomst. Weet u zeker dat u wilt lenen? Gebruik dan onze rekentool om de kosten van uw lening te berekenen, of te bepalen hoeveel u kunt lenen.

Vraag uw lening aan

Online een lening aanvragen duurt ongeveer 15 minuten. Houd tijdens het invullen gegevens over uw inkomsten, woonlasten en andere leningen bij de hand. Heeft u een of meerdere andere leningen? Bereken dan tijdens uw aanvraag of oversluiten voor u voordelig is.

Tip: tijdens de laatste stap van het aanvraagproces krijgt u een lijst met documenten. Sla deze op of neem hem over, dan heeft u het alvast bij de hand.

2. Documenten opsturen

Tijdens de laatste stap van het aanvraagformulier krijgt u een lijst met documenten. Deze vindt u later ook in uw berichteninbox. Verzamel deze documenten en stuur ze naar ons op.

Deze gegevens hebben wij nodig om een precieze berekening voor u te maken. Stuur de documenten daarom zo snel mogelijk op. Opsturen kan eenvoudig via post of e-mail.

3. Advies over uw lening

Heeft u alle benodigde documenten opgestuurd? Dan bellen wij u binnen 3 werkdagen na ontvangst*. We plannen dan zo snel mogelijk een gesprek met een adviseur.

Samen bekijken we welke lening het beste bij u past. Zo leent u nooit teveel en bent u zeker van uw leningkeuze. Zo leent u met een gerust gevoel.

*Let op: we bellen met een anoniem nummer.

4. Geld op uw rekening

Na het adviesgesprek ontvangt u een overeenkomst. Deze krijgt u per post of in uw berichteninbox.

Lees de overeenkomst rustig na. Klopt alles? Onderteken dan de overeenkomst en stuur hem terug. Dit kan ook digitaal via uw berichteninbox.

Binnen 3 werkdagen na ondertekening kunt u gebruikmaken van uw lening.