Rabo HuisVoordeelKrediet

Doorlopend krediet voor eigenhuisbezitters

Doorlopend Krediet voor eigenhuisbezitters

Het Rabo HuisVoordeelKrediet is een Doorlopend Krediet voor huizenbezitters. Omdat u een eigen huis heeft, krijgt u korting op de rente. Met het Rabo HuisVoordeelKrediet kunt u in delen geld opnemen, aflossen en eventueel opnieuw opnemen. Net zo lang tot het maximale leenbedrag is bereikt. U betaalt iedere maand een bedrag om de rente te betalen. De rest van uw maandbedrag gaat naar de aflossing van uw lening. De rente is variabel: deze kan dalen, maar ook stijgen.

  • Vaker een bedrag opnemen
  • Met rentevoordeel voor huiseigenaren
  • Kwijtschelding bij overlijden
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rente vanaf 6,75%

Vanaf 10 juli 2018 nemen wij de rentekorting op in het Rabo Doorlopend Krediet. Het Rabo HuisVoordeelKrediet is dan niet meer beschikbaar.

Voor- en nadelen van een Doorlopend Krediet

Uw lening oversluiten

Als u ergens anders al een lening heeft, is oversluiten misschien interessant voor u. Dat geeft u overzicht en u betaalt nog maar één bedrag per maand. U bent meestal ook voordeliger uit.

Lees meer over het oversluiten van uw lening

Kenmerken

Rentevoordeel voor huiseigenaren

Het Rabo HuisVoordeelKrediet is een Doorlopend Krediet voor eigenhuisbezitters. Omdat u een koophuis heeft, krijgt u korting op de rente die u over uw lening betaalt.

Flexibel geld lenen

Met een Rabo HuisVoordeelKrediet kunt u tot uw afgesproken kredietlimiet geld opnemen. U kunt extra aflossen wanneer uw portemonnee dat toelaat. Eenmaal afgelost geld kunt u opnieuw opnemen. Het duurt dan wel langer voordat u van uw schuld af bent. Hierdoor betaalt u in totaal meer voor uw lening.

Kwijtschelding bij overlijden

Komt u voor uw 75e levensjaar te overlijden en voldoet u aan de voorwaarden, dan schelden wij uw resterende schuld kwijt tot maximaal € 50.000. Uw nabestaanden hoeven deze schuld dan niet aan ons terug te betalen. 

Bekijk de voorwaarden voor kwijtschelding bij overlijden

Boetevrij extra aflossen

U kunt onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Het maandbedrag verandert hierdoor in principe niet. U bent wel sneller klaar met terugbetalen. Uw lening kost hierdoor uiteindelijk minder.

Kosten

Uw maandbedrag

U betaalt iedere maand een bedrag aan rente en aflossing. Dit maandbedrag spreekt u af met de adviseur. De adviseur houdt hiervoor een minimum van 2% van uw kredietlimiet aan. Kiest u voor een hoger maandbedrag? Dan bent u eerder van uw schuld af en bent u in totaal minder duur uit. Uw maandbedrag blijft in principe altijd hetzelfde. De rente kan wel veranderen: die is variabel.

Wat betekent variabele rente?

Met een variabele rente staat de rente niet vast. De rente op uw lening kan dus lager worden, maar ook hoger. Uw maandbedrag verandert hierdoor in principe niet. Als de rente omhoog gaat, betaalt u wel meer rente en lost u dus minder af. Hierdoor duurt het terugbetalen van de lening langer. Wordt de rente lager, dan betaalt u minder rente en dus meer aflossing. U bent dan sneller klaar met afbetalen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Bereken wat een lening maandelijks kost

Rente HuisVoordeelKrediet

Tot en met kredietlimiet Theoretische duur van het krediet Debetrente op jaarbasis Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag (per maand) Het totale door u te betalen bedrag
€ 7.000 63 maanden 9,05% 9,05% € 140 € 8.724
€ 10.000 60 maanden 7,55% 7,55% € 200 € 11.959
€ 15.000 59 maanden 6,75% 6,75% € 300 € 17.565
€ 25.000 59 maanden 6,75% 6,75% € 500 € 29.275
€ 50.000 59 maanden 6,75% 6,75% € 1.000 € 58.550

Bekijk toelichting tabel: Tarieven Rabo HuisVoordeelKrediet

Overzicht rentewijzigingen

Hoe vraag ik een lening aan?

Dien een aanvraag in

Bent u geïnteresseerd in een lening? Dien dan vrijblijvend een aanvraag in via Rabobank.nl of uw adviseur. Na ontvangst van deze aanvraag kijken wij naar uw financiële situatie. Als u op dat moment een lening heeft bij een andere aanbieder, kunt u deze laten oversluiten naar de Rabobank. Ook vragen we u een aantal documenten op te sturen, waarmee wij kunnen beoordelen of u het gevraagde leenbedrag ook weer kunt terugbetalen. U wordt vervolgens gebeld voor persoonlijk advies. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een overeenkomst thuis. Binnen 3 werkdagen na ondertekening kunt u uw lening gaan gebruiken.

Gebruiken, wijzigen en opzeggen

Inzicht in uw lening

Ieder kwartaal ontvangt u een overzicht van uw kredietruimte, de betaalde maandbedragen, de rente, de totaal betaalde rente van het lopende jaar en het openstaande saldo. Als de rente verandert, krijgt u vooraf een bericht met het nieuwe rentepercentage.

Kredietlimiet wijzigen

Wilt u uw kredietlimiet verhogen? Dien dan een nieuwe aanvraag in. De maximale kredietlimiet hangt af van uw financiële omstandigheden.

HuisVoordeelKrediet opzeggen

Heeft u uw lening volledig terugbetaald? U kunt dan uw HuisVoordeelKrediet opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op. Gebruik de contactopties rechts bovenin uw scherm.

Voorwaarden

Voorwaarden Rabo HuisVoordeelKrediet

Zorg dat u goed geïnformeerd bent, voordat u een Rabo HuisVoordeelKrediet afsluit. U kunt een Rabo HuisVoordeelKrediet afsluiten wanneer u tussen de 18 en 69 jaar oud bent en in Nederland woont.

Bekijk de productinformatie Rabo HuisVoordeelKrediet

Bekijk de voorwaarden Rabo HuisVoordeelKrediet 2010

Melding bij BKR

Als u bij ons een krediet aanvraagt, kunnen wij informatie opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wij zijn verplicht te melden bij het BKR hoeveel krediet wij u geven. Mocht u niet op tijd betalen, dan moeten we dit ook melden. Het BKR houdt uw gegevens bij om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt terugbetalen.

Lees meer over het Bureau Krediet Registratie op www.bkr.nl

Informatie bij aanvraag

Voor dit product is het Europees Standaard Informatieformulier voor consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt, krijgt u informatie meegestuurd die is gericht op uw persoonlijke situatie. Hiermee kunt u kredietproducten van andere aanbieders vergelijken.

Contact

Rabobank