Widgets Inkomsten & uitgaven

U kunt uw inkomsten en uitgaven volgen op uw startpagina van Internetbankieren. Zodra u de mogelijkheden voor extra inzicht activeert, worden er automatisch twee widgets geplaatst op uw startpagina. Widgets zijn kleine functionaliteiten die u specifieke informatie geven over voor u belangrijke onderwerpen. Zo kunt u direct na inloggen zien hoe bijvoorbeeld uw uitgaven voor de lopende maand ervoor staan. U hoeft deze informatie niet zelf op te zoeken, deze wordt nu overzichtelijk op één plek aan u gepresenteerd.

 • Widget Inkomsten & uitgaven

  • 1. Widget Inkomsten & uitgaven

   Inkomsten en uitgaven

   U ziet in deze widget de verdeling van uw inkomsten en uitgaven van de huidige maand. Deze verdeling ziet u ook terug in de grafiek 'Inkomsten en uitgaven'.
   Deze widget wordt:

   • Opgebouwd uit de bij- en afschrijvingen van de door u geselecteerde rekeningen binnen 'Inkomsten en uitgaven'.
   • Deze widget wordt net als uw bij- en afschrijvingen onder 'Inkomsten en uitgaven' op iedere werkdag ’s nachts bijgewerkt. U ziet dus niet de actuele situatie van uw bij- en afschrijvingen. Deze kunt u wel terugzien in uw rekeningoverzicht binnen Rabo Internetbankieren.

   1. Beweeg uw muis over de verschillende staven:

   • over de blauwe staaf Inkomsten: u ziet het totaalbedrag aan inkomsten voor de huidige maand
   • over de oranje staaf Uitgaven: u ziet het totaalbedrag aan uitgaven voor de huidige maand

   2. U kunt tegelijkertijd ook zien wat u per maand gemiddeld aan inkomsten en uitgaven heeft:

   • de grijze staaf achter de blauwe staaf geeft aan wat uw gemiddelde inkomsten zijn geweest over de afgelopen 12 maanden
   • de grijze staaf achter de oranje staaf geeft aan wat uw gemiddelde uitgaven zijn geweest over de afgelopen 12 maanden 

   Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter bekijken? Klik dan op de widget. U komt dan terecht in de grafiek 'Inkomsten en uitgaven' binnen de extra mogelijkheden van Rabo Internetbankieren. U kunt met behulp van de verschillende grafieken gedetailleerder naar uw inkomsten en uitgaven kijken.

   2. Widget verwijderen en toevoegen

   Inkomsten en uitgaven

   Wanneer u de extra mogelijkheden van Rabo Internetbankieren activeert, wordt de widget 'Inkomsten & uitgaven' automatisch op uw startpagina van Internetbankieren geplaatst. Wilt u geen gebruikmaken van deze widget, dan kunt u deze verwijderen. Kies onder instellingen voor 'Verwijderen'.

   Bedenkt u zich later en wilt u de widget toch weer zien op uw startpagina, dan kunt u deze eenvoudig toevoegen via de knop 'Widget toevoegen' onder 'Mijn widgets' op uw startpagina van Internetbankieren.

   3. Geen bij- en afschrijvingen beschikbaar

   Inkomsten en uitgaven

   Het kan zijn dat er voor de lopende maand nog geen bij- en afschrijvingen verwerkt zijn binnen de mogelijkheden voor extra inzicht. Bijvoorbeeld aan het begin van de maand. Er kan dan geen grafiek in de widget getoond worden.

   Let wel op, dit wil niet direct zeggen dat er ook geen bij- en afschrijvingen gedaan zijn op uw rekeningen. Deze actuele bij- en afschrijvingen kunt u terugvinden in uw rekeningenoverzicht van Rabo Internetbankieren.
   Zodra de eerste bij- en afschrijvingen binnen extra inzicht 'Inkomsten & uitgaven' verwerkt zijn, ziet u deze ook terug in de widget op uw startpagina.

 • Widget Verdeling uitgaven

  • 1. Widget Verdeling uitgaven

   Inkomsten en uitgaven

   U ziet in deze widget de verdeling van uw uitgaven in de huidige maand. Deze verdeling ziet u ook terug in de grafiek 'Uitgaven'. 
   Deze widget wordt:

   • Opgebouwd uit de afschrijvingen van de door u geselecteerde rekeningen binnen 'Inkomsten en uitgaven'.
   • Deze widget wordt net als uw bij- en afschrijvingen onder 'Inkomsten en uitgaven' op iedere werkdag 's nachts bijgewerkt. U ziet dus niet de actuele situatie van uw afschrijvingen. Deze kunt u wel terugzien in uw rekeningoverzicht binnen Rabo Internetbankieren.

   1. Beweeg uw muis over de verschillende taartpunten. U ziet dan per categorie wat uw totaal aan uitgaven zijn voor de betreffende categorieën.
   2. Wilt u bepaalde uitgaven beter bekijken? Klik dan op de widget. U komt dan terecht in de grafiek 'Uitgaven' binnen de extra mogelijkheden van Rabo Internetbankieren. Hier kunt u gedetailleerder naar uw uitgaven kijken. 

   2. Widget verwijderen of toevoegen

   Inkomsten en uitgaven

   Wanneer u de extra mogelijkheden van Rabo Internetbankieren activeert, wordt de widget 'Verdeling uitgaven' automatisch op uw startpagina van Internetbankieren geplaatst. Wilt u geen gebruikmaken van deze widget, dan kunt u deze verwijderen. Kies onder instellingen voor 'Verwijderen'.
   Bedenkt u zich later en wilt u de widget toch weer zien op uw startpagina, dan kunt u deze eenvoudig toevoegen via de knop 'Widget toevoegen' onder 'Mijn widgets' op uw startpagina van Internetbankieren.

   3. Geen bij- en afschrijvingen beschikbaar

   Inkomsten en uitgaven

   Het kan zijn dat er voor de lopende maand nog geen bij- en afschrijvingen verwerkt zijn binnen de mogelijkheden voor extra inzicht. Bijvoorbeeld aan het begin van de maand. Er kan dan geen verdeling in de widget getoond worden.

   Let op, dit wil niet direct zeggen dat er ook geen afschrijvingen gedaan zijn op uw rekeningen. Deze actuele afschrijvingen kunt u terugvinden in uw rekeningenoverzicht van Rabo Internetbankieren.

   Zodra de eerste afschrijvingen binnen extra inzicht 'Inkomsten en uitgaven' verwerkt zijn, ziet u deze ook terug in de widget op uw startpagina.