Widget Spaarpotten

Als u spaarpotten heeft aangemaakt, kunt u de voortgang ervan volgen op uw startpagina van Rabo Internetbankieren. Hiervoor plaatst u een widget op uw startpagina. Widgets zijn kleine functionaliteiten die u specifieke informatie geven over voor u belangrijke onderwerpen. Zo kunt u direct na inloggen zien hoe bijvoorbeeld uw spaardoelen ervoor staan. U hoeft deze informatie niet zelf op te zoeken, deze wordt nu overzichtelijk op één plek aan u gepresenteerd.

U kunt voor iedere spaarpot een widget toevoegen. U vindt de widgets voor het onderdeel 'Spaarpotten' terug op uw startpagina Internetbankieren, onder 'Mijn widgets' - 'Widget toevoegen'. De widget heet 'Mijn spaarpot'.

 • Widget instellen

  • U voegt de widget toe via 'Mijn widgets' op uw startpagina Internetbankieren. Hier kiest u voor 'Widget toevoegen' en selecteert u de widget 'Mijn spaarpot' en klikt op 'Toevoegen'. De widget wordt nu aan uw widgets toegevoegd.

   Spaarpotten

   U kunt de widget nu instellen voor de spaarpot die u wilt volgen op uw startpagina Internetbankieren:

   1. Ga naar instellingen en kies 'Selecteer andere spaarpot'.

   Spaarpotten

   2. Selecteer nu de spaarpot die u in de widget wilt volgen.
   3. Klik op 'OK'.

 • Voortgang van uw spaarpot volgen

  • Spaarpotten

   U ziet nu op uw startpagina Internetbankieren de voortgang van de door u geselecteerde spaarpot. Wat u in de widget terugziet, is afhankelijk van de manier waarop u de spaarpot heeft ingesteld:

   1. De naam van de spaarpot die u wilt volgen.
   2. Het plaatje dat u heeft toegevoegd aan de spaarpot.
   3. Het tot nu toe gespaarde bedrag.
   4. Heeft u een eindbedrag ingesteld voor de spaarpot, dan ziet u ook een statusbalk. Deze balk geeft aan welk deel van uw eindbedrag u al bij elkaar gespaard heeft. Als u hier met uw muis overheen gaat, ziet u hoeveel geld u precies in uw spaarpot heeft.
   5. Heeft u naast een eindbedrag ook een datum meegegeven aan de spaarpot waarop u het geld bij elkaar gespaard wilt hebben, dan kunt u in de statusbalk ook zien of u op koers ligt om het eindbedrag op tijd te halen.

   Wanneer u een eindbedrag en een einddatum aan een spaarpot heeft meegeven, wordt er automatisch voor u uitgerekend hoeveel u maandelijks moet sparen om het eindbedrag op tijd bij elkaar te krijgen. Dit spaarschema bestaat uit een vast bedrag per maand. Maar uiteraard is de keuze geheel aan u. U spaart op de manier die u zelf wilt. Wanneer u afwijkt van het automatisch berekende spaarschema en hierop achterloopt, krijgt u een melding bij uw spaarpot. Zo ook in de widget. U ziet dan: 

   6. In de statusbalk van uw widget een gearceerd deel, bovenop het al gespaarde deel. Dit deel geeft aan hoeveel u volgens het spaarschema in uw spaarpot had moeten hebben.
   7. Onder de statusbalk een oranje uitroepteken. Wanneer u daar met uw muis overheen gaat, ziet u hoeveel u achterloopt op uw spaarschema.

   Deze widget wordt:
   • opgebouwd uit het spaargeld dat u onder 'Spaarpotten' in deze specifieke spaarpot heeft geplaatst.
   • net als uw spaarpotten op iedere werkdag 's nachts bijgewerkt. U ziet dus niet de actuele situatie van de bij- en afschrijvingen op uw spaarrekening. Deze kunt u wel terugzien in uw rekeningoverzicht binnen Rabo Internetbankieren.

   Wilt u een spaarpot beter bekijken? Klik dan op de widget. U komt dan terecht in uw overzicht van spaarpotten voor de rekening waarop de spaarpot in de widget is aangemaakt.

 • Instellingen widget wijzigen of widget verwijderen

  • Spaarpotten

   U kunt de instellingen van uw widget wijzigen. Klik op Instellingen icoontje om te zien welke instellingen u kunt wijzigen.

   • Wilt u een andere spaarpot tonen in de widget, kies dan voor 'Selecteer andere spaarpot'.
   • Wilt u geen gebruikmaken van deze widget, dan kunt u deze verwijderen.

   Bedenkt u zich later en wilt u de widget toch weer zien op uw startpagina, dan kunt u deze eenvoudig toevoegen via de knop 'Widget toevoegen' onder 'Mijn widgets' op uw startpagina van internetbankieren.