Lerares in de klas

Starters op de woningmarkt

Het kopen van een eerste woning is tegenwoordig best een uitdaging voor starters op de huizenmarkt. Toch is er meer mogelijk voor deze groep. Omdat elke situatie anders is, denkt de Rabobank graag met klanten mee. Daarom hebben we verschillende explainsituaties opgenomen, die jou helpen om elke klantsituatie te beoordelen. Wellicht kunnen hierdoor sommige starters toch hun woondroom realiseren.

Bekijk de acceptatienormen

Flexibel inkomen

Heeft jouw klant een tijdelijke arbeidsovereenkomst waarvoor geen intentieverklaring wordt afgegeven? Dan kunnen we het inkomen toch meenemen als de klant de afgelopen twee jaar bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. Of we kijken naar het gemiddelde jaarinkomen over de laatste drie kalenderjaren.

Portret van startende ZZP'er Dana

Zelfstandig ondernemer

Ook voor klanten die pasgeleden zijn gestart met hun onderneming zijn er bij de Rabobank mogelijkheden. Ondernemers die 12 maanden of langer hun eigen bedrijf hebben, vragen we de definitieve jaarcijfers over dat jaar aan te leveren. Wanneer een klant pas 6 maanden ondernemer is maar daarvoor minimaal 30 maanden dezelfde werkzaamheden in loondienst heeft verricht, tellen we deze periodes bij elkaar op. We snappen dat een onderneming tijd nodig heeft om te groeien. Daarom wegen we de meest recente jaren zwaarder mee voor de inkomensbepaling. Dit noemen we de 3-2-1 methode. Wellicht is er hierdoor meer mogelijk voor de klant.

Portret van startende basisschool docente Amina

Tijdelijk contract

Heeft je klant een tijdelijk of flexibel contract in een functie met een sterk toekomstperspectief, bijvoorbeeld in de zorg of primair onderwijs? En geen intentieverklaring van de werkgever? Als de klant een PABO-diploma (primair onderwijs) of een MBO-4 diploma (zorg) kan overhandigen en minimaal 1 jaar werkzaam is in de betreffende branche, kunnen we het inkomen toch meenemen in de hypotheekberekening.

Portret van uitzendkracht Michael

Uitzendkracht

Heeft een klant een uitzendcontract? Met een perspectiefverklaring van de werkgever kan het inkomen worden meegeteld, zoals we doen bij aanvragers met een vast dienstverband.

samenwerken met de Rabobank

Wij denken met je mee

Het is afhankelijk van de individuele klantsituatie of wij een hypotheek kunnen verstrekken. Wil je een klantcase met ons bespreken? Neem dan gerust contact op met één van de dertien lokale intermediairdesks. We denken graag met je mee.

Contactgegevens intermediairsdesks (PDF)

Samenwerken met de Rabobank

Nog geen aansluiting bij Rabobank maar wel geïnteresseerd in onze explainsituaties voor starters?

Vraag meer informatie aan