Onze klanten en hun woonsituaties

Lees de verhalen

Patrick Visscher en Vivian Baltus

Vivian en Patrick zijn allebei 25 jaar en hebben samen twee zoontjes: Liam van 2 en Mees van 1. Vivian werkt momenteel 18 uur per week op de broodafdeling van de Jumbo. Patrick werkt fulltime als chauffeur voor UPS. Net voor de geboorte van Mees kwamen ze per toeval hun droomhuis tegen.

“De Rabobank is gewoon een goede, stevige bank”

Zonder tussenkomst van een makelaar

Vivian: “We gingen kijken en ik was meteen verliefd op het huis. Ik had nooit gedacht dat ik voor mijn dertigste een huis zou kunnen kopen, maar het kon toch.” Voor de hypotheek klopte het stel aan bij de Rabobank, de bank waar ze beiden al van baby af aan rekeningen hebben. “We hebben nooit getwijfeld over een andere bank. De Rabobank is gewoon een goede, stevige bank. Ons gevoel voor de Rabobank is altijd goed geweest.” Verder kregen ze hulp van Patricks vader die toevallig bij de Rabobank werkt en alles uitzocht. Hij bemiddelde ook bij de onderhandelingen en de deal werd zonder tussenkomst van een makelaar gesloten. 

Een paar dagen voor de bevalling van Mees was alles al rond. Vanaf haar kraambed regelde Vivian alles met de notaris en gedurende de kraamperiode waren zij en Patrick afwisselend bezig in het nieuwe huis. Met een kind van 1 en een baby van amper zes weken oud, verhuisden ze naar hun nieuwe huis. Financieel hebben Vivian en Patrick het niet zo breed. Het droomhuis is dan ook nog lang niet af. “Dat gaat nu stap voor stap, steeds weer tot het potje leeg is", aldus Patrick.

Felie van Assem en Bart Wenning

Felie en Bart zijn jonge dertigers en hebben twee dochtertjes. Acht jaar geleden ging Felie het huis uit om te gaan samenwonen met Bart. Toen haar moeder overleed, zette haar vader het huis te koop. Het huis zat voor haar vol herinneringen en ze wilde er dolgraag met haar gezin wonen. Alhoewel het in eerste instantie onmogelijk leek, is het met behulp van de adviseurs van de Rabobank toch gelukt om het ouderlijke huis van Felie te kopen.

Een huis vol herinneringen

Het huis zat voor Felie vol mooie herinneringen. Het huis waar haar moeder haar troostte als ze ziek was en waar vriendinnetjes kwamen spelen. De periode na het overlijden van haar moeder was ook voor haar vader niet makkelijk. Hij droomde er altijd van om met zijn vrouw te reizen als de kinderen het huis uit waren. Toen ze overleed, bleef hij alleen achter in een huis vol herinneringen. Hij besloot het huis te koop te zetten en een klein boerderijtje voor zichzelf te kopen. Het feit dat zijn dochter het huis kon kopen, was voor hem een troost. En nu zijn dochter er is bevallen van zijn tweede kleindochter, is de cirkel rond. Felie en Bart vonden het een mooi idee om de woning te kopen met herinneringen aan Felies moeder maar vooral zoals ze het zelf zegt haar eigen geschiedenis te schrijven met hun eigen gezin. 

“Home is where the heart is”

De hypotheek was een uitdaging

Het rond krijgen van de hypotheek was een uitdaging, want Bart en Felie hebben allebei geen vaste baan. Felie: “Vanaf het eerste moment begrepen de hypotheekadviseurs (Peter Rollé en Sonja Stegers-Vos ) van de Rabobank hoe belangrijk het ouderlijk huis voor ons is. Hij heeft er alles aan gedaan om de hypotheek mogelijk te maken. Ondanks dat we geen vaste banen hebben, een stukje restschuld hadden en nog wilden verbouwen, is het mede dankzij een schenking van mijn vader, toch gelukt.” Voor Bart, die regelmatig lang en ver weg is van huis, voelt het nieuwe huis als een echt thuis. “Nu we daar compleet zijn met zijn allen voelt het helemaal als mijn thuis. Home is where the heart is.”

Robin en Dineke Hartman

Robin en Dineke Hartman kennen elkaar al vanaf hun tienertijd. Samen hebben ze twee zonen: Thomas (bijna 13) en Raymond (11). Het gezin heeft een oude boerderij inde buurt van Zwolle gekocht en Dineke heeft twee autismehuizen opgezet.

“De bank heeft echt de tijd genomen om ons en onze situatie te leren kennen”

Oude boerderij

In 2009 kochten Robin en Dineke een oude boerderij in de buurt van Zwolle. Hypotheekadviseur Ralph Hoefnagels adviseerde bij de financiering. Robin: “De Rabobank was de enige bank die de koop van onze boerderij wilde financieren. Enerzijds omdat het toen nog agrarisch vastgoed was, anderzijds omdat de Rabobank naar ons en onze werksituatie keek. De bank levert maatwerk, hebben we gemerkt. Ze kijken naar de mensen en de bedrijven en zien het niet als de zoveelste case. De bank heeft de tijd genomen om ons en onze situatie te leren kennen, waardoor ze toch mogelijkheden gevonden hebben voor de financiering.”

Het Autismehuis

Bij hun oudste zoon Thomas werd al vrij jong autisme ontdekt. Dineke bleek er goed mee om te kunnen gaan. Zo goed dat ook andere ouders met autistische kinderen haar wisten te vinden. Eerst begeleidde ze kinderen vanuit haar eigen huis. Uiteindelijk heeft ze ‘Het Autismehuis’ opgericht, dat nu op twee locaties gevestigd is. Bij beide vestigingen heeft de Rabobank erg goed geholpen met de financiering.

Contact

Rabobank