Zelf bankieren

Zelf bankieren is voor een kind een belangrijke stap in het leren omgaan met geld. De Rabo JongerenRekening helpt daarbij. Met deze rekening kan uw kind stap voor stap kennismaken met online bankieren.

  • pinnen en betalen met een bankpas in Nederland en het buitenland
  • online bankieren via internet of met de Rabo Bankieren App
  • contactloos betalen met de bankpas
  • alleen als u hiervoor toestemming geeft

Meer over de Rabo JongerenRekening

Zelf online regelen

Als u het als ouder of verzorger goed vindt, dan kan uw kind leren online bankieren met de Rabo JongerenRekening. U kunt dit samen met uw kind zelf online regelen. U bepaalt welke rekeningen uw kind kan beheren. Let op! Heeft uw kind een spaarrekening? Uw kind ziet deze alleen als u in het verleden toestemming heeft gegeven.

Online bankieren voor uw kind aanvragen

Meer over de Rabo Bankieren App

Rabo Alerts

Als u als ouder of verzorger toestemming heeft gegeven voor online bankieren, dan kan uw kind ook Rabo Alerts gebruiken. Met Rabo Alerts krijgt uw kind bijvoorbeeld informatie over het bedrag op de rekening in een e-mail of sms. Als ouder of verzorger heeft u ook de mogelijkheid om alerts in te stellen voor de rekening van uw kind, zodat u deze informatie ook kunt ontvangen.

Rabo Alerts instellen

Uw kind ziet alleen de JongerenRekening

Totdat uw kind 18 jaar wordt, ziet het via internet of de app alleen de Rabo JongerenRekening en niet de spaarrekening waarop u zelf spaart voor uw kind. Als uw kind 18 jaar wordt, ziet hij/zij vanaf dan wel elke spaarrekening op zijn naam. Let op: heeft uw kind de Rabo Bankieren App of Rabo Internetbankieren? Uw kind ziet dan alleen de spaarrekening waarop voor hem/haar wordt gespaard waarvoor u in het verleden toestemming heeft gegeven.

Meer over de Rabo JongerenRekening

U geeft zelf de grenzen aan

Met een Rabo JongerenRekening mag uw kind met uw toestemming pinnen en betalen. Daarbij bepaalt u zelf de paslimieten. Uw kind kan met de bankpas geld opnemen en betalen tot de volgende limieten.

Geld opnemen bij een geldautomaat van de Rabobank 
of een geldautomaat in het buitenland
€ 500 per week
Geld opnemen bij een geldautomaat van een andere bank in Nederland€ 250 per dag
Betalen bij een betaalautomaat in Nederland 
of in het buitenland
€ 1.250 per week

Vindt u dat te veel? U kunt deze (maximale) limieten zelf online aanpassen.

Paslimiet JongerenRekening wijzigen

Uw kind kan één keer per dag geld opnemen bij een geldautomaat van een andere bank. Wil uw kind nog een keer pinnen op dezelfde dag, dan kan dat alleen nog bij een geldautomaat van de Rabobank.

Contact

Rabobank