Gezin aan de keukentafel

Veranderingen Rabo Internetbankieren

Binnenkort verdwijnt de vijfcijferige code in Rabo Internetbankieren om je betaling mee te ondertekenen. Je kunt vanaf dat moment gebruikmaken van een QR-code of Rabo Scanner om mee te ondertekenen.

Vijfcijferige code verdwijnt

In Rabo Internetbankieren kun je je betalingen bevestigen met een vijfcijferige code. Deze code voldoet niet aan de nieuwe Europese richtlijnen voor het betalingsverkeer (PSD2) en zal daarom worden uitgezet. De vijfcijferige code om mee in te loggen bij Rabo Internetbankieren, blijft gewoon bestaan.

QR-scanner in je Rabo App

Als je de vijfcijferige code in Rabo Internetbankieren gebruikt, hoef je niks te doen. Je krijgt straks automatisch de Rabo Scanner als standaard ondertekenmethode. Als je liever geen Rabo Scanner wilt gebruiken, dan kun je ook ondertekenen met een QR-code. Je kunt deze QR-code scannen met de QR-scanner in de Rabo App. Net zo makkelijker en veilig. Je hebt hiervoor wel de Rabo App nodig. Heb je de Rabo App nog niet? Download hem dan alvast, zodat je straks scannerloos je bankzaken kunt regelen.

Geen veranderingen

Klanten die de Rabo Scanner of Random Reader Comfort gebruiken om te ondertekenen in Rabo Internetbankieren, kunnen hier gewoon gebruik van blijven maken. De vijfcijferige code in de Rabo App blijft ook bestaan.

Veelgestelde vragen over Rabo Internetbankieren Ontdek wat je nog meer kan met de Rabo App

Service en Contact