Rabo Alerts: schermuitleg

Rabo Alerts instellen

Rabo Alerts zijn berichten die wij aan je verzenden over jouw financiële situatie. Je kunt Rabo Alerts instellen voor jouw betaal- en spaarrekeningen en voor berichten die je ontvangt in je Berichten Inbox, dit is je persoonlijke postbus binnen Rabo Internetbankieren. Je kunt deze berichten ontvangen per sms en/of e-mail en per rekening kun je Rabo Alerts instellen.

Rabo Alerts instellen

 1. GSM-nummer
  Als je alerts per sms wilt ontvangen, geef je hier de landcode en het 10-cijferig nummer van je gsm op.
 2. E-mail adres
  Als je alerts per e-mail wilt ontvangen, geef je hier je e-mailadres op.
 3. Ontvangen alerts van maandag t/m vrijdag
  Selecteer deze optie als je alleen van maandag tot en met vrijdag automatische alerts wilt ontvangen. Tevens kunt je aangeven tussen welke tijden je de alerts wilt ontvangen.
 4. Ontvangen alerts op alle dagen
  Selecteer deze optie als je alle dagen van de week automatische alerts wilt ontvangen. Tevens kun je aangeven tussen welke tijden je de alerts wilt ontvangen.
 5. Alerts instellen/wijzigen per rekening
  Je stelt per rekening Rabo Alerts in of wijzigt per rekening Rabo Alerts.
 6. Je kunt instellen dat je een alert per sms of e-mail ontvangt wanneer er een nieuw bericht in je Berichten inbox staat. De Berichten Inbox vind je, als je ingelogd bent in Internetbankieren, in de witte balk; tab Berichten. Als er een nieuw of ongelezen bericht is, zal ook op de eerste pagina na inloggen in Internetbankieren een indicator verschijnen.
 7. Heb je Rabo Internetbankieren Professional en een boekhoudpakketkoppeling? Dan kunt je hier een alert instellen. Als er een bestand klaar staat om te tekenen krijg je een alert hiervan.
 8. <Opslaan>
  Via deze knop sla je je instellingen op.
 9. <Annuleren>
  Via deze knop kunt je het instellen van Rabo Alerts annuleren. 
Rabo Alerts instellen per rekening

Alert instellingen

 1. Saldo onder (Rabo Roodstand Alert)
  Wil je een alert ontvangen als je saldo onder een bepaald bedrag komt? Vul hier dan het bedrag in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 2. Saldo boven
  Wil je een alert ontvangen als je saldo boven een bepaald bedrag komt? Vul hier dan het bedrag in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 3. Meer dan € ... bijgeschreven (Rabo Bijschrijving Alert)
  Wil je een alert ontvangen als er meer dan een bepaald bedrag is bijgeschreven? Vul dan hier het bedrag in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 4. Meer dan € ...  afgeschreven
  Wil je een alert ontvangen als er meer dan een bepaald bedrag is afgeschreven? Vul dan hier het bedrag in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 5. Spoedopdracht bijgeschreven
  Wil je een alert ontvangen als er met spoed een bedrag is bijgeschreven op je rekening? Vink hier dan aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 6. Eerste afschrijving van een Euro-incasso (Rabo 1e Euro-incasso Alert)
  Wil je een alert ontvangen wanneer een incassant voor het eerst een Euro-incasso van je rekening wil afschrijven? Vink hier dan aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 7. Bedrag ontvangen van onderstaande rekening(en) (Rabo Bijschrijving Alert)
  Wil je een alert ontvangen als je van een of meer bepaalde rekeningen een bedrag heeft ontvangen? Vul hier dan het IBAN in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. Je kunt ook een omschrijving invullen, dan krijg je alleen een alert als de bijschrijving die specifieke omschrijving heeft. Via 'Rekening toevoegen' kun je extra rekeningnummers opgeven.
 8. Bedrag overgemaakt naar onderstaande rekening(en)
  Wil je een alert ontvangen als er naar een of meer bepaalde rekeningen een bedrag is overgemaakt? Vul hier dan het IBAN in en vink aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. Je kunt ook een omschrijving invullen, dan krijg je alleen een alert als de afschrijving die specifieke omschrijving heeft. Via 'Rekening toevoegen' kun je extra rekeningnummers opgeven.
 9. Onvoldoende saldo na afschrijving van een Euro-incasso
  Wil je voorkomen dat een Euro-incasso wordt teruggeboekt omdat het saldo op je rekening onvoldoende is? Dan kun je een alert ontvangen als je saldo na afschrijving van een Euro-incasso te laag is, zodat je het saldo direct kunt aanvullen. Vink hier aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 10. Ontbrekende machtiging voor een Bedrijven Euro-incasso
  Een opdracht voor een Bedrijven Euro-incasso kan pas worden afgeschreven als er een geldige machtiging is geregistreerd. Wil je een alert ontvangen als een Bedrijven Euro-incasso wordt aangeboden, zodat je hier een akkoord op kunt geven? Vink hier dan aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. Deze alert is alleen beschikbaar voor zakelijke overeenkomsten.
 11. Elektronische betaalopdracht afgekeurd
  Wil je een alert ontvangen als een overboeking die je hebt opgegeven via Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren of Rabofoon is afgekeurd? Vink hier dan aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 12. Elektronische betaalopdracht uitgesteld 
  Wil je een alert ontvangen als een overboeking die je hebt opgegeven via Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren of Rabofoon is uitgesteld? Vink hier dan aan of je de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
Rabo Alerts afmelden

Als je tijdelijk geen Rabo Alerts wilt ontvangen (bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat), dan kun je Rabo Alerts tijdelijk stopzetten. Je instellingen blijven bewaard. Op een later moment kun je Rabo Alerts weer aanzetten. Als je helemaal geen Rabo Alerts meer wilt ontvangen, kun je je abonnement beëindigen. Je instellingen blijven dan niet bewaard.