Vrouw denk na

Rabo Goudenhanddruk-Sparen

Deze spaarrekening kun je niet meer openen.

Tegoed laten uitkeren

Wil je het tegoed op in je Rabo GoudenHanddrukSparen periodiek laten uitkeren? Dat kan met Rabo GoudenHanddrukUitkering.

Meer lezen over Rabo GoudenHanddrukUitkering

De belangrijkste kenmerken van Rabo GoudenHanddrukSparen

De inleg is minimaal € 10.000. De inleg kan afkomstig zijn van:

Een bestaande goudenhanddrukspaarrekening in verband met een verdeling in het kader van echtscheiding. Een bestaande goudenhanddrukverzekering bij de eigen stamrecht bv mits je een bestaande rekening Rabo GoudenHanddrukSparen hebt. Een rekening Rabo GoudenHanddrukUitkering (onder bepaalde voorwaarden).
Meer lezen over kapitaaloverdracht

Einddatum

Op de afgesproken einddatum heb je verschillende mogelijkheden.

Je tegoed periodiek laten uitkeren met Rabo GoudenHanddrukUitkering. Over de periodieke uitkeringen betaal je belasting en premies. Een nieuwe einddatum voor Rabo GoudenHanddrukSparen afspreken. Dit mag niet later zijn dan 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Je tegoed in één keer opnemen (afkoop). Je betaalt hierover maximaal 49,50% (2021) inkomstenbelasting. Je tegoed overboeken naar een andere aanbieder en de opbouwfase daar voortzetten of je tegoed periodiek laten uitkeren.
Meer lezen over uw mogelijkheden op de einddatum

Afkoop goudenhanddruktegoud vóór de einddatum

Je kunt het volledige tegoed op je rekening Rabo GoudenHanddrukSparen in één keer opnemen vóór de einddatum (afkoop). Over het opgenomen tegoed betaal je maximaal 49,50% (2021) inkomstenbelasting. Bij Rabo GoudenHanddrukSparen met een vaste rente per inleg betaal je opnamekosten.

Meer lezen over afkoop goudenhanddruktegoed

Inzicht in de spaarrekening

Je krijgt ieder kwartaal een papieren afschrift, als er wijzigingen in het saldo zijn. Op het rekeningafschrift vind je het actuele tegoed, de opgebouwde rente en alle af- en bijboekingen. Als er geen transacties zijn geweest sturen wij geen rekeningafschriften. Wil je geen papieren rekeningafschriften meer ontvangen? Dan kun je hier online voor afmelden. Dan bekijk je de transacties online. Online zijn de transacties van je spaarrekening 15 maanden beschikbaar.

Overlijden

Als je overlijdt, ontvangen je erfgenamen de resterende uitkeringen. Een voordeel van Rabo GoudenHanddrukSparen is dat bij overlijden je tegoed volledig in je nalatenschap valt. Hierover lees je meer in de productkenmerken en voorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden?

Lees de productkenmerken en voorwaarden. Daarin vind je meer details over het product informatie en uitleg over de gevolgen van wijzigingen in je persoonlijke situatie.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo GoudenHanddrukSparen (PDF)