Samen groeien

Rabobank is opgericht als coöperatieve bank: door boeren, voor boeren. Door de handen ineen te slaan, en samen op staan, kunnen we vooruitgang boeken. Het gaat hier om onze business. Belangrijker nog: het gaat om onze gemeenschappelijk toekomst. We staan op voor issues met een grote maatschappelijk impact, en we staan op voor onze klanten. In Nederland, en in de wereld. Maar dit doen we niet alleen, dit doen we samen. Alleen samen kunnen we groeien.

Bekijk ons online jaaroverzicht 2017

Samen groeien

Onze missie is Growing a Better World Together. Hiermee willen we een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en het duurzaam voeden van de wereld. We geloven dat als we ons netwerk, kennis en kapitaal verbinden aan dat van andere partners, we mensen in beweging kunnen krijgen. Alleen door samen te werken, en hierdoor samen te groeien, lukt het ons om oplossingen te creëren en te stimuleren. Enkele mooie voorbeelden van onze initiatieven in Nederland:

IkWoonLeefZorg
Rabobank heeft het platform ‘IkWoonLeefZorg’ samen met Interpolis ontwikkeld. Met het platform willen we ouderen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, door kennis te delen over wonen en zorg, én concrete oplossingen te bieden.

Lees meer over langer zelfstandig wonen

Per app de uienbusiness bevorderen
De ui is één van Nederlands belangrijkste exportproducten. En de meeste uien komen van Zeeuwse akkerbouwers. Wim Menu ontwikkelde de app Onion Today, met behulp van Rabobank. Menu: ‘Uitentelers en -handelaren kunnen nog veel meer succes hebben, maar dan moeten ze elkaar wel beter vinden. Deze app helpt daarbij.’.

Lees meer over de app Onion Today

De regio sterker maken
Het platform de Arnhemse Dialoog is een krachtenbundeling van lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeentelijke instanties. Zij wisselen kennis en informatie uit en versterken bestaande initiatieven tegen armoede. Arnhemse Dialoog is één van de initiatieven in het onderzoeksrapport Arnhem Connect, dat Rabobank Arnhem e.o. in april 2017 uitbracht over manieren om de regio sterker te maken.

Lees meer over de Arnhemse Dialoog

Waarde toevoegen

Ons waardecreatiemodel geeft een helder overzicht van ons vermogen om waarde te creëren op de korte, middellange en lange termijn. In het model onderscheiden we verschillende kapitaalstromen als input. Dit leidt via ons businessmodel tot concrete output, namelijk onze producten en diensten en onze maatschappelijke impact. Benieuwd hoe we dit doen?

Bekijk de video van ons waardecreatiemodel

Infographic: Rabobank in 2017

De Rabobank wil een moedige bank zijn die een substantiële bijdrage levert aan de welvaart en het welzijn in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Dit doen we uiteraard niet alleen. We pakken issues op, samen met onze klanten én samen met onze partners. Stap voor stap. Zo creëren we echte verandering met impact. Welke? Lees ons maatschappelijk jaarverslag.

Lokale maatschappelijke impact

Met 102 banken in 40 regio’s en 12 provincies, weten we precies wat er lokaal leeft en waar we een positief verschil kunnen maken. Samen met partners en klanten. Door samen te groeien.

Samen groeien, ook bij u in de omgeving

Wilt u weten waarin en hoe we als bank een verschil maken in uw regio? Bekijk hieronder dan de maatschappelijke impact in uw omgeving. Ontdek meer over onze maatschappelijke impact via #samengroeien.