Jheronimus Bosch 500

Rabobank is de trotse partner van de internationale meerjarige manifestatie 'Jheronimus Bosch 500'. De manifestatie beleeft haar hoogtepunt in 2016. In dit 'Bosch-jaar' zal het 500e sterfjaar van een van de grootste Nederlandse schilders worden herdacht met een toonaangevende tentoonstelling: 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie'. Ook draagt de Rabobank bij aan een educatieprogramma over de bekende schilder.

Schoolmusical

Rabobank wil haar betrokkenheid met de samenleving vergroten en heeft educatie hoog in het vaandel staan. Daarom dragen wij graag bij aan de ontwikkeling van een landelijk educatieprogramma waarin Jheronimus Bosch en zijn thema’s een centrale rol spelen. Het programma is samen met Albert Verlinde Entertainment ontwikkeld in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500. De kern ervan is een schoolmusical. Deze vertelt het verhaal van hoofdpersoon Jeroen die met zijn ‘levendige’ fantasie figuren van Jheronimus Bosch tot leven laat komen.

Educatieprogramm

Het educatieprogramma leert kinderen door middel van participatie hoe ze de wereld en het werk van Bosch kunnen ontdekken. In het verlengde daarvan leren ze ook hoe ze met andere ogen naar de wereld kunnen kijken en wat het een met het ander te maken heeft. Onderdeel daarvan is de persoonlijke ontdekkingsreis in de wereld van kunst en cultuur en de ontdekking hoe je daar zelf in staat. Via de schoolmusical kunnen kinderen er induiken, creatief zijn en het beleven door actief mee te doen. De kennis en ervaring die wordt opgedaan reikt verder dan de musical alleen.

Tentoonstelling

Van Jheronimus Bosch (circa 1450 - 1516) hebben ongeveer 44 schilderijen en tekeningen de tijd overleefd. Zijn werk is verspreid over verschillende landen en is te bezichtigen in wereldberoemde musea. Voor de tentoonstelling 'Visioenen van een genie' zal een groot deel van de werken terugkeren naar waar het ooit allemaal begon: ’s-Hertogenbosch. Deze tentoonstelling in het Noordbrabants Museum loopt van 11 februari tot en met 8 mei 2016.