Sparen met extra rendement

Haal meer uit uw spaargeld met slim sparen

Door de lage rente levert uw spaargeld misschien minder op dan u zou willen. Er zijn echter andere manieren om extra rendement op uw spaargeld te krijgen. Slim sparen noemen we dat. Wij hebben verschillende mogelijkheden om uw spaargeld op een slimme manier in te zetten.

Belastingvrij schenken

Wist u dat u elk jaar belastingvrij een schenking mag doen aan uw kind of kleinkind? Ook kunt u eenmalig een hoger bedrag belastingvrij aan uw kind schenken. Dit is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Voordeel hiervan is dat u minder of geen vermogensbelasting over uw eigen spaartegoed betaalt.

Meer lezen over belastingvrij schenken

Slim omgaan met uw spaargeld

Voordat u een keuze maakt, is het handig om een buffer achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Ook is het meestal interessanter om geleend geld eerst af te lossen, bijvoorbeeld uw Persoonlijke Lening, Doorlopend Krediet of de roodstand op uw betaalrekening. De rente die u over een lening betaalt, is vaak hoger dan uw spaarrente.

Sparen voor een buffer

Uw lening aflossen

Oriëntatiegesprek

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden om slimmer te sparen? In een vrijblijvend oriëntatiegesprek helpen wij u graag bij uw keuze.

Contact

Rabobank