Rabo VermogenSparen

Voor spaargeld dat u niet direct nodig heeft

  • eerste inleg minimaal € 250.000
  • rente over uw tegoed tot € 10 miljoen
  • jaarlijks een gedeelte van het tegoed kosteloos opnemen
  • variabele rente 0,25%*

* Rentewijzigingen voorbehouden.

Kenmerken

  • Uw eerste inleg is minimaal € 250.000.
  • U ontvangt een variabele rente over uw tegoed tot € 10 miljoen.
  • U kunt storten en opnemen via online bankieren en met overschrijvingsformulieren.
  • U kunt het tegoed, de af- en bijboekingen en de opgebouwde rente online bekijken. Ook kunt u deze informatie beluisteren via de Rabofoon. In Rabo Internetbankieren (Professional) kunt u ook zelf een rekeningafschrift samenstellen. Wilt u een papieren rekeningafschrift ontvangen? Laat dit dan aan ons weten of stel dit online in. U kunt zich hiervoor ook weer afmelden. Heeft u geen Rabo Internetbankieren (Professional)? Dan ontvangt u na een wijziging in het saldo een papieren rekeningafschrift. Dit is een keer per kwartaal. Als er geen transacties zijn geweest ontvangt u geen rekeningafschrift.
  • De rekening kan geopend worden door particulieren en bepaalde rechtspersonen. U vindt meer informatie hierover in de algemene voorwaarden.

Depositogarantiestelsel

Tot € 100.000 per rekeninghouder per bank valt het tegoed op uw rekening onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Rente

De rente voor Rabo VermogenSparen is variabel. Dit betekent dat wij de rente altijd kunnen wijzigen. Deze rente wordt dagelijks berekend en achteraf jaarlijks in januari op uw rekening Rabo VermogenSparen bijgeschreven. U ontvangt variabele rente over uw tegoed tot € 10 miljoen.

Rentepercentage
Over tegoed t/m € 10.000.000 0,25%*
Over het deel van het tegoed boven € 10.000.000 0,00%*

* Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 11 januari 2018.

Rente opnemen

De rente is kosteloos opneembaar in het jaar van bijschrijving. Het bedrag aan rente komt bovenop het jaarlijks kosteloos opneembare bedrag. U kunt er ook voor kiezen de rente elk jaar automatisch te laten overschrijven naar een andere rekening.

Lees hoe wij de spaarrente berekenen

Kosten

Opnamekosten

Het eerste jaar mag u 25% van uw eerste inleg kosteloos opnemen. Daarna kunt u per kalenderjaar tot 25% van het gespaarde bedrag opnemen zonder extra kosten. Daarboven brengen wij opnamekosten in rekening. In de voorwaarden vindt u rekenvoorbeelden.

Belasting over uw spaargeld

Het tegoed van uw Rabo VermogenSparen is een bezitting in box 3.  

Lees meer over belasting en box 3

Voorwaarden

Het is verstandig uzelf goed te informeren voordat u een spaarrekening opent. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor Rabo VermogenSparen gelden.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo VermogenSparen

Contact

Rabobank