Onverwachte hulp bij jou om de hoek

Een oudere man krijgt hulp van een vrijwilligster

Coöperatie WeHelpen brengt mensen die hulp kunnen gebruiken en hulpgevers online bij elkaar. Vanuit de gedachte dat elkaar helpen vanzelfsprekend zou moeten zijn werd Wehelpen.nl opgericht. Het online platform heeft als doel samen te werken aan een vitalere leefomgeving. 

Het initiatief is voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. En voor wie graag een ander helpt door af en toe leuke activiteiten te doen of concrete klussen uit te voeren. Zoals u de buurman helpt, of een goede vriendin.

Onverwachte hulp om de hoek

Sinds de oprichting van WeHelpen hebben talloze mensen elkaar al gevonden. Hieronder het voorbeeld van Fritz, die zijn buurvrouw hielp een lamp aan te sluiten.

Op de site WeHelpen.nl staan nog veel meer mooie voorbeelden.

Durf hulp te vragen

Op WeHelpen vindt u mensen uit de buurt die graag hulp aanbieden. U kunt precies aangeven wat voor hulp u nodig hebt, wanneer of voor hoe lang en natuurlijk wat voor hulp u zelf kunt bieden. Er mag voor de geboden hulp geen vergoeding worden gevraagd. 

Ga naar WeHelpen.nl

Helpen met meerdere mensen tegelijk

WeHelpen biedt ook de mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als u bijvoorbeeld samen met anderen zorgt voor een vriend of familielid. Met een hulpnetwerk is het mogelijk gezamenlijk een agenda te beheren, een logboek bij te houden en notities te delen. 

Om een hulpnetwerk aan te maken, heeft u een account nodig op WeHelpen. Als u eenmaal een hulpnetwerk heeft aangemaakt, kunt u anderen uitnodigen. Alleen die personen hebben toegang tot deze besloten omgeving.

WeHelpen.nl is opgezet met steun van Rabobank

Rabobank stimuleert WeHelpen.nl omdat het platform mensen verbindt. Samen kunnen we de omgeving waar we wonen en werken verbeteren. Rabobank werkt voor WeHelpen samen met andere partijen waaronder  Achmea, CZ en PGGM. WeHelpen is net als Rabobank een coöperatie en haar leden zijn gemeenten en welzijnsinstellingen, vrijwilligers-, woningbouw- en zorgverenigingen, zorgverzekeraars en zelfs een universitair ziekenhuis. 

Ga naar WeHelpen.nl