Aansprakelijkheidsverzekering met kind

Ook verzekerd bij schade door uw kind

Uw kind veroorzaakt schade bij een ander

De iPad van de buurjongen glijdt uit de handen van uw zoon: een kapot scherm. Of uw fietsende dochter let even niet op en botst per ongeluk op een vriendinnetje: een gebroken arm. 

Bij schade door kinderen jonger dan 14 zijn de ouders bijna altijd aansprakelijk. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor financiële gevolgen van materiële en letselschade die uw kind aan anderen toebrengt.

Aansprakelijkheidsverzekering en uw kind

U kunt uw kinderen makkelijk meeverzekeren. Bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering geeft u uw gezinssamenstelling aan. Ook uitwonende studerende kinderen kunt u gewoon meeverzekeren. U betaalt voor maximaal drie personen.

Kinderen die op zichzelf gaan wonen (en geen student zijn) moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kan als zij 18 jaar of ouder zijn.

De Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis

Met de Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis bent u wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000 voor letselschade en materiële schade aan anderen veroorzaakt door u, uw partner en/of uw kind(eren). Ook schade veroorzaakt door uw huis (bijvoorbeeld door vallende dakpannen), uw huisdier en logés is verzekerd.

U heeft € 0 eigen risico. U hoeft dus geen deel van de schade zelf te betalen, ook niet als uw kind de schade veroorzaakt. Brengt uw kind schade toe aan uw eigen inboedel? Dan bent u gewoon verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering.

Bereken uw premie

Veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering

Contact

Rabobank