M00220787-Rabobank

Zo haal je alles uit je aansprakelijkheidsverzekering

Heb je de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering? En verandert er iets in je situatie? Denk bijvoorbeeld aan een gezinsuitbreiding, een kind dat uit huis gaat of een nieuw huisdier. We hebben voor je op een rijtje gezet wat je in elke situatie kunt doen. Benieuwd? Lees verder.

1. Schade melden: online of via de telefoon

Je stoot een kop koffie over de laptop van iemand anders of je kat krabt de bank van zijn logeeradres kapot: een ongeluk zit in een klein hoekje. Laat het Interpolis zo snel mogelijk weten als je schade hebt veroorzaakt aan spullen van iemand anders. Je meldt de schade online. Zo kun je ook foto’s van de schade toevoegen en is je schade direct bij Interpolis bekend. Dat is lekker snel geregeld.

Meld je de schade toch liever telefonisch? Bel Interpolis dan op +31 13-580 12 34.

Meld je schade online

2. Als je gezinssituatie verandert

Krijg je een kind, ga je samenwonen of gaat er een kind het huis uit? Het is belangrijk dat het aantal verzekerde personen aansluit bij jouw gezinssamenstelling. Als je situatie verandert, moet je dus misschien je polis even aanpassen. Dat doe je makkelijk via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Check of wijzig je gezinssamenstelling

3. Kind uit huis en uitgestudeerd: zelf verzekeren

Kinderen vallen zolang ze onder jouw dak wonen onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Gaan ze op kamers en studeren ze nog? Dan zijn ze nog steeds meeverzekerd onder de gezinssamenstelling. Maar als ze klaar zijn met studeren en zelf een woning huren of kopen, moeten ze zelf een aansprakelijkheidsverzekering gaan afsluiten. Daarnaast zijn er nog meer verzekeringen belangrijk als ze op zichzelf gaan wonen. We hebben ze op een rij gezet.

Ontdek wat je moet verzekeren als je uit huis gaat

4. Wat als je huisdier schade aanricht

Oeps, heeft je hond of kat spullen van iemand anders beschadigd? Geen zorgen, huisdieren zijn standaard meeverzekerd in je aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat dan wel om dieren die je als hobby hebt, niet als je bijvoorbeeld voor je werk koeien of honden houdt.

5. Wat is er precies verzekerd met je aansprakelijkheidsverzekering?

Je kunt op verschillende manieren schade aanrichten. Te voet, op de fiets, met je huisdier of bij mensen op bezoek. Maar wat is er nu precies wel en niet verzekerd door je Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering?

Dit is verzekerd