Annuleringsverzekering vliegtickets

De kosten van uw vliegticket terug bij annulering

Een annuleringsverzekering voor onverwachte omstandigheden

Uw vakantie boekt u vaak weken of maanden voor vertrek. Voordat u op vakantie gaat, kan er nog veel gebeuren. U kunt ziek worden, er kan iets in uw omgeving gebeuren of net voordat u naar Schiphol wilt gaan, heeft uw vlucht meer dan 8 uur vertraging. Dan is het fijn om te weten dat u met een annuleringsverzekering een vergoeding krijgt.

Vliegtickets altijd verzekerd bij een annuleringsverzekering

Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd voor onverwacht annuleren of wijzigen van uw reis. U krijgt een vergoeding voor het omboeken, wijzigen of annuleren van uw vliegticket. Ook de kosten voor uw verblijf krijgt u vergoed. U heeft dus geen losse vliegticketverzekering nodig.

U kunt onder andere annuleren bij:

U krijgt onder andere een vergoeding bij:

  • ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van uzelf, medeverzekerden of directe familie*
  • zwangerschap, echtscheiding of verlies van uw baan
  • vertraging van meer dan acht uur van uw bus, trein of vliegtuig op de heenreis
  • zodanige beschadiging van uw huis of bedrijf dat uw aanwezigheid noodzakelijk is

*Directe familie: echtgeno(o)t(e), (stief-, pleeg- en schoon)ouders, (stief-, pleeg- en klein)kinderen, grootouders en grootouders van de inwonende partner, broers, (schoon)zussen en zwagers.

U ontvangt een vergoeding per dag als u meer dan acht uur vertraging heeft op de heenreis of als u uw reis onverwacht moet afbreken.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering

U kunt de kortlopende annuleringsverzekering overwegen als u niet vaak reist. Deze sluit u per reis af. Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u het hele jaar verzekerd. Dit is vaak al voordeliger als u twee keer of vaker per jaar op reis gaat.

Annuleringsverzekering vergelijken: doorlopend of kortlopend

Annuleringsverzekering afsluiten

De Doorlopende Annuleringsverzekering van Interpolis kunt u niet los afsluiten, maar eenvoudig als aanvullende dekking bij de doorlopende reisverzekering. Bereken uw premie samen met de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Meer over reizen

Reisverzekering vergelijken: doorlopend of kortlopend

Veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Contact

Rabobank