Autoschade door eigen schuld

Zo bent u ervoor verzekerd

Schade toegebracht aan een andere auto

Stel: u veroorzaakt schade aan een andere auto tijdens het inparkeren. Of omdat u in botsing bent gekomen door uw schuld. Normaal gesproken bent u hiervoor verzekerd. Met de WA-dekking van uw autoverzekering, die verplicht is voor iedere autobezitter, is schade die u per ongeluk veroorzaakt bij anderen (ook aan personen en spullen) gedekt. Ook bij schade door uw schuld. 

Er zijn uitzonderingen: bijvoorbeeld als u de schade met opzet heeft veroorzaakt, of onder invloed van alcohol of drugs.

Schade door eigen schuld verzekeren

Als u schade heeft aan uw auto door uw eigen schuld, bent u in bepaalde gevallen verzekerd. Dit hangt af van de autoverzekering en de dekking die u heeft gekozen. Met een cascodekking (Beperkt Casco of Volledig Casco) is schade aan uw auto verzekerd.

Schade aan uw auto melden op Interpolis.nl

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Elk jaar dat u géén schade aan uw auto opgeeft, bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de korting op uw premie van uw autoverzekering. Geeft u schade op, dan valt u terug met uw schadevrije jaren. Uw korting gaat dan dus omlaag. 

Daarom kan het soms verstandiger zijn om de reparatie van uw auto zelf te betalen en niet op te geven aan de verzekering.

Tip: met de Interpolis No-Claim Garantie® kunt u eenmaal per verzekeringsjaar schade door eigen schuld claimen die normaal gesproken gevolgen zou hebben voor uw no-claimkorting.

Meer over de autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar