Enkel- en tweezijdige schade

Schade aan één of meerdere partijen

Enkelzijdige en tweezijdige schade

Een ongeluk kan enkel- of tweezijdig zijn. Bij enkelzijdige (of eenzijdige) schade bent u als enige verkeersdeelnemer betrokken. Dit kan zijn wanneer u bijvoorbeeld met uw auto een boom of paaltje raakt. Bij tweezijdige schade zijn minimaal twee verkeersdeelnemers betrokken. Denk aan een botsing tussen twee auto’s of tussen een auto en een fietser.

Enkelzijdige schade verzekeren

U bent zelf aansprakelijk voor schade die u (per ongeluk) veroorzaakt zonder de betrokkenheid van een ander. Met een WA-autoverzekering of WA + Beperkt Casco bent u niet verzekerd voor enkelzijdige schade. De schade betaalt u dan zelf. Met een WA + Volledig Casco autoverzekering bent u allrisk verzekerd. Daarmee wordt autoschade door uw eigen schuld wel vergoed. 

Met de dekking all-risk bent u niet verzekerd voor letselschade die u bij uzelf veroorzaakt. Wilt u dit wel verzekeren? Dan kan dat met de Schadeverzekering Inzittenden. Daarmee bent u als bestuurder, samen met inzittenden van de auto, verzekerd voor materiële en letselschade. 

Bij het berekenen van uw premie leest u meer over deze aanvullende dekking. Dan ziet u ook meteen hoeveel dit kost.

Tweezijdige schade verzekeren

Bij tweezijdige schade is er schade aan twee of meer partijen. Wie de schade heeft veroorzaakt, is aansprakelijk en moet de schade vergoeden. Met een WA-autoverzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij een ander aanricht.

Wilt u ook graag dekking voor schade die u aan uw eigen auto aanricht? Dan kunt u kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering. Bekijk alle dekkingen:

WA-autoverzekering

Beperkt Casco autoverzekering (WA plus)

Volledig Casco autoverzekering (all-risk)

Meer over de autoverzekering

Schade melden op Interpolis.nl

Alles over autoschade

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Uitleg over bonus-malus en schadevrije jaren

Dekkingen autoverzekering op een rij

Interpolis pechhulp: hulp bij autopech

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar