Verkeersletsel

Hoe kunt u letselschade verzekeren?

Letsel in verkeer

Jaarlijks lopen duizenden Nederlanders in het verkeer letselschade op. Letselschade kan iedereen overkomen. Ook u kunt als automobilist, voetganger of bijvoorbeeld (brom)fietser aangereden worden. Of u veroorzaakt per ongeluk zelf een aanrijding.

Wat is letselschade?

Bij letselschade raakt u gewond of heeft u pijnklachten na een aanrijding of ongeval. Behandeling is nodig en dat kost geld. U betaalt bijvoorbeeld voor medische kosten, een ziekenhuisopname en huishoudelijke hulp. U heeft dan te maken met letselschade. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze kosten worden vergoed?

Letselschade verzekeren

Dekking autoverzekering
Veroorzaakt u met uw auto letselschade? De Autoverzekering van Interpolis dekt alle (letsel)schade die u bij anderen veroorzaakt. Zowel de WA-autoverzekering, Beperkt Casco autoverzekering en Volledig Casco autoverzekering (all-risk).

Letselschade bij uzelf en passagiers, bijvoorbeeld na een aanrijding die u zelf veroorzaakte, is met een autoverzekering niet standaard meeverzekerd. Voor het verzekeren van letselschade bij uzelf en passagiers kunt u daarom een aanvullende dekking afsluiten. 

Aanvullende inzittendenverzekering
Bij de Interpolis Autoverzekering kunt u kiezen voor de aanvullende inzittendenverzekering. Hiermee wordt de schade vergoed die inzittenden van een auto en de bestuurder lijden door een ongeval. Het maakt niet uit wie aansprakelijk is voor het veroorzaken van de schade. Er hoeft geen sprake te zijn van blijvende invaliditeit of overlijden.

Kosten die met deze aanvullende verzekering worden vergoed:

  • schade aan kleding en bagage
  • medische kosten en zorgkosten
  • misgelopen inkomsten
  • smartengeld

In de voorwaarden leest u precies wat gedekt is.

Bijzondere voorwaarden Motorrijtuigverzekering (schade auto inzittenden)

Als u uw premie berekent, ziet u precies hoeveel deze aanvullende dekking kost.

Lees meer over de Interpolis Autoverzekering en bereken uw premie

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar