Total loss: goed om te weten

Dit is het en hier bent u voor verzekerd

Technisch en economisch total loss

Wordt uw auto technisch total loss verklaard, dan is het niet meer mogelijk om de auto te repareren. Bijvoorbeeld als het chassis volledig is vervormd of bij serieuze brandschade. 

Wordt uw auto economisch total loss verklaard, dan is reparatie nog wel mogelijk, maar financieel niet verantwoord. De herstelkosten zijn namelijk hoger dan het verschil tussen de dagwaarde en restwaarde van uw auto. Hoger dus dan het verschil tussen de waarde van uw auto vóór de schade en ná de schade. Een voorbeeld: uw auto is € 5.000 in waarde gedaald door een aanrijding. Als de reparatiekosten hoger zijn dan € 5.000, is uw auto economisch total loss.

Zo worden de dagwaarde en restwaarde bepaald

Dagwaarde

Een schade-expert stelt de dagwaarde van uw auto vast. De expert kijkt onder andere naar de leeftijd, de kilometerstand en hoe goed de auto is onderhouden.

Restwaarde

Een schade-expert schakelt een aantal opkopers in. Zij doen een bod op uw beschadigde auto. De restwaarde van uw auto is gelijk aan het hoogste bod.

Total loss? Interpolis vergoedt de kosten

Is uw auto total loss en heeft u de Interpolis Autoverzekering met Beperkt Casco of Volledig Casco? Dan vergoedt Interpolis de kosten.

  • Heeft u de auto maximaal 3 jaar geleden gekocht? Dan krijgt u het volledige bedrag (tot € 50.000) terug dat u heeft betaald voor uw nieuwe of tweedehandse auto. Zo kunt u er een gelijkwaardige auto voor terug kopen.
  • Is het langer dan 3 jaar geleden dat u de auto heeft gekocht? Dan vergoedt Interpolis de dagwaarde van uw voertuig, dus het bedrag dat de auto direct vóór de schade waard was.
  • Kostte uw auto meer dan € 50.000? Dan krijgt u de eerste 3 jaar de dagwaarde + 10% vergoed, tot maximaal de aankoopwaarde.

Vervangend vervoer met de dekking WA + Volledig Casco

Is uw auto total loss en heeft u de Interpolis Autoverzekering met Beperkt of Volledig Casco (all-risk)? Dan kunt u rekenen op een leenauto.

Meer over de autoverzekering

Alles over autoschade

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Schade melden op Interpolis.nl

Dekkingen autoverzekering op een rij

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar