Auto schorsen

Hoe en waarom u uw auto kunt laten schorsen

(Tijdelijk) kosten besparen

Soms staat een auto voor langere tijd stil. Bijvoorbeeld als u in het buitenland verblijft of omdat u in de winter niet in uw cabrio rijdt. Toch betaalt u wegenbelasting en de premie voor uw verzekering. In dat geval kunt u uw auto (uw kenteken) laten schorsen. Dan hoeft de auto niet meer APK-gekeurd of verzekerd te worden. Ook hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Auto schorsen

U kunt het kenteken van uw auto laten schorsen bij de RDW. Dit kan via de website, een kentekenloket van PostNL (door het hele land) of RDW-balie (Veendam, Zoetermeer en Den Bosch). Neem belangrijke documenten mee, zoals de tenaamstellingsbewijs van uw auto en uw paspoort of ID. Bekijk de kosten op de website van de RDW.

Meer informatie en schorsing aanvragen op RDW.nl

De RDW geeft de schorsing door aan de Belastingdienst. Een schorsing loopt na een jaar automatisch af. U kunt wel verlengen. Nadat uw auto is geschorst, mag deze niet meer op de openbare weg rijden en geparkeerd staan. Uw auto moet op eigen terrein staan, bijvoorbeeld in een garage.

Gevolgen voor uw autoverzekering

Na het laten schorsen van uw auto bent u niet meer verplicht om uw auto te verzekeren. Toch kan een Beperkt Casco autoverzekering voor geschorste auto’s slim zijn. Op uw eigen terrein kan natuurlijk ook schade ontstaan door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal. Bekijk dus of verzekeren verstandig is in uw situatie. 

Zegt u de verzekering toch op? Dan betaalt u geen premie meer, maar bouwt u ook geen schadevrije jaren meer op.

Ga naar de Interpolis Autoverzekering

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar