Autoalarm

Inbraak en diefstal voorkomen en verzekeren met een autoalarm

Autoalarm: effectief en soms verplicht

In Nederland wordt elke 2 minuten een auto opengebroken. Vaak zijn dieven uit op waardevolle spullen in de auto en soms wordt de auto zelf meegenomen. Een autoalarm is een effectief middel om autodiefstal, inbraak of joyriding te voorkomen.

Meerdere opties voor alarmen

U kunt uw auto op meerdere manieren beveiligen. Bijvoorbeeld met een autoalarm dat gaat loeien als iemand aan uw portier zit. Of een startonderbreker, die het startsysteem blokkeert als uw auto niet met een sleutel wordt gestart. Met een hellingshoekdetector gaat direct het autoalarm af als dieven uw auto opkrikken of takelen. Daarnaast bestaan er GPS-volgsystemen.

Alarm verplicht bij auto’s boven € 75.000

Wilt u uw auto verzekeren tegen diefstal met de Interpolis Autoverzekering en heeft uw auto een cataloguswaarde boven € 75.000? Dan is een autoalarm van klasse 4 met jammingdetectie verplicht.

Dat houdt in dat de auto een voertuigvolgsysteem (GPS) heeft. Wordt uw auto gestolen, dan geeft het systeem de locatie van de gestolen auto door aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Deze PAC staat in contact met de politie.

Jammingdetectie

Dit is een aanvulling op een voertuigvolgsysteem. Jamming is het verstoren van communicatie, waardoor het volgsysteem de positie van de auto niet meer kan doorgeven aan de PAC. Met jammingdetectie wordt een extra blokkering ingeschakeld, zodat de auto niet kan worden herstart.

Verzekeren tegen autodiefstal, inbraak en joyriding

De Interpolis Autoverzekering met WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco geeft dekking bij autodiefstal, inbraak of joyriding.

Meer over diefstal van uw auto

Meer over schade door inbraak  

Meer over schade door joyriding

Ga naar de Interpolis Autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar