Nieuwwaarde van uw auto

Alles over het bepalen van de nieuwwaarde en de nieuwwaarderegeling

Nieuwwaarde bepalen

De nieuwwaarde van een auto is de prijs die daadwerkelijk is betaald voor een nieuwe auto, inclusief BTW, Belasting Personenauto's en Motorrijwielen (BPM). Op de website van de RDW is de cataloguswaarde van de meeste nieuwere auto’s te achterhalen. De cataloguswaarde kan afwijken van de nieuwwaarde, bijvoorbeeld omdat u de auto met korting heeft gekocht.

Nieuwwaarderegeling

Een nieuwe auto wilt u vast graag goed verzekeren. Het is in dat geval belangrijk om te kijken naar de nieuwwaarderegeling. Als u uw auto total loss rijdt of als het voertuig gestolen wordt, krijgt u er namelijk de aanschafwaarde voor terug. Bij een nieuwe auto is dit bedrag ook de nieuwwaarde. Vaak is dit alleen het eerste jaar, maar bij Interpolis krijgt u zelfs de eerste 3 jaar de aanschafwaarde terug (tot € 50.000).

Aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss

Met een Beperkt Casco of Volledig Casco autoverzekering vergoedt Interpolis de kosten bij diefstal of total loss.

  • De eerste 3 jaar krijgt u het volledige aankoopbedrag terug van uw nieuwe of tweedehands auto, zodat u een gelijkwaardige auto kunt kopen.
  • Na 3 jaar wordt van alle auto’s de dagwaarde vergoed. Dat is het bedrag dat de auto direct voor de schade waard was.
  • Kostte uw auto meer dan € 50.000? Dan wordt de eerste 3 jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.

Termen op een rijtje

  • De nieuwwaarde: de waarde van de auto waar deze voor nieuw is verkocht. Dit is de daadwerkelijk betaalde prijs die u heeft betaald op moment van oplevering.
  • De cataloguswaarde: de waarde waarvoor de auto in de catalogus is opgenomen. Dit is de prijs inclusief accessoires, BTW en BPM.
  • De aanschafwaarde: de prijs waarvoor u de auto heeft gekocht.
  • De dagwaarde: de waarde van de auto op moment dat er schade ontstaat / wordt geclaimd. De dagwaarde wordt bepaald op basis van de nieuwwaarde van uw auto min de afschrijving.

Naar de Interpolis Autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar