Schade verhalen

Zo doet u dat

Schade aan uw auto… Wat nu?

Het zal u maar overkomen: buiten uw schuld raakt u betrokken bij een ongeval. Uw auto heeft behoorlijk wat schade. En erger nog: u heeft meteen last van uw nek. Nog een vervelende situatie: terwijl uw auto geparkeerd stond, is de zijkant duidelijk beschadigd door een ander voertuig. De dader is ervandoor gegaan.

Met de dekking WA of WA + Beperkt Casco bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto of letselschade. Wel kunt u de schade verhalen op de tegenpartij. Ook als de dader niet bekend of niet verzekerd is, zijn er mogelijkheden.

Met Rechtsbijstand Verkeer staat u er niet alleen voor

Met de dekking Rechtsbijstand Verkeer krijgt u juridische hulp bij problemen in het verkeer. Uw jurist weet precies wat uw rechten en plichten zijn. Bijvoorbeeld:

  • als u gewond bent geraakt en u de letselschade wilt claimen
  • als u het niet eens bent met de tegenpartij over de schuldvraag
  • als u schade heeft door een ander voertuig, maar de dader is ervandoor gegaan of niet verzekerd

Regelt u dit zelf, dan kan u dit veel tijd kosten.

Meer over Rechtsbijstand Verkeer

Zelf de schade verhalen: wij helpen u op weg

De dader is bekend en verzekerd
Verzamel gegevens van de tegenpartij. Vul samen zo uitgebreid mogelijk het Europees Schadeformulier in. Belangrijk: zorg ervoor dat beide partijen het formulier ondertekenen. Stuur het formulier daarna naar de verzekeraar van de tegenpartij.

Tip: noteer naam en telefoonnummer van eventuele getuigen. En maak foto’s van de schade en situatie als bewijslast.

De dader is onbekend of niet verzekerd
U kunt ook autoschade hebben door een ander voertuig, zonder dat u weet op wie u de schade moet verhalen. Bijvoorbeeld omdat de dader ervandoor is gegaan, of omdat u gewoon niet weet wie de dader is. Doe dan binnen 14 dagen aangifte bij de politie. Dan kunt u namelijk altijd nog een beroep doen op de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Kunt u aantonen dat de schade is veroorzaakt door een ander voertuig? Dan krijgt u de schade alsnog vergoed via het waarborgfonds. Wel heeft u € 250 eigen risico.

De schade is het gevolg van vandalisme
Dan moet u de kosten helaas zelf betalen. Alleen met de dekking WA + Volledig Casco (all-risk) bent u hiervoor verzekerd. Doe in ieder geval altijd aangifte bij de politie.

Meer over de autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar