Uw reisverzekering checken

Eenvoudig online bekijken en wijzigen

Check of uw reisverzekering nog past bij uw situatie

Als u op vakantie gaat, wilt u alles goed geregeld hebben. Check daarom vóór vertrek of uw reisverzekering van Interpolis nog aansluit bij uw vakantieplannen en situatie.

Tips om goed verzekerd op reis te gaan

Binnen of buiten Europa

Met de Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen uit Europa- of Werelddekking. Gaat u bijvoorbeeld naar Amerika op vakantie en heeft u Europadekking, dan bent u niet verzekerd. En gaat u niet (meer) buiten Europa op vakantie en heeft u Werelddekking, dan bent u juist oververzekerd.

Meer over Europa- en Werelddekking

Duur van de reis

Met de Doorlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd voor reizen tot maximaal 60 dagen achterelkaar. Gaat u langer op reis, dan kunt u tegen extra premie de periode verlengen tot 180 of 365 dagen.

Gezinsleden meeverzekeren

Gaat u voor het eerst met uw pasgeboren kind op vakantie? Zorg er dan voor dat de gezinssamenstelling  goed staat ingesteld op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering. De opties zijn: 1, 2 of meer personen. U hoeft geen naam of geboortedatum door te geven. 

  • U betaalt alleen voor de eerste 3 personen op uw polis.
  • Uw kinderen kunnen tot 27 jaar meeverzekerd blijven. 
  • Vanaf 18 jaar mogen ze ook een eigen reisverzekering afsluiten. Voor studenten kan dit voordelig zijn. En het is verplicht als uw kind een eigen huis huurt of koopt.  

Tip: uw kind heeft een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om te reizen. Vraag de benodigde reisdocumenten ruim op tijd aan bij de gemeente.

Negatief reisadvies

Als u afreist naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies (code oranje en rood) geldt, dan bent u niet verzekerd. Kijk voor actuele informatie op www.rijksoverheid.nl.

Stages en vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk en stages in het buitenland zijn ook verzekerd met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis.

Let er wel op dat u uw maximale reisduur goed heeft ingesteld. Standaard is dit 60 dagen achterelkaar, uit te breiden naar maximaal 180 of 365 dagen.

Aanvullende verzekering nodig?

Soms is een aanvullende dekking verstandig. Bijvoorbeeld als u zekerheid wilt over de vergoeding van medische kosten in het buitenland, voor hulp bij autopech, uw wintersport en om een financiële tegenvaller te voorkomen als u onverwacht moet annuleren.

Medische kosten

Uw basiszorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland tot 100% van het Nederlandse tarief. In veel landen kan de zorg duurder uitvallen. Kijk goed of uw aanvullende zorgverzekering deze kosten dekt. Zo niet, dan kunt u de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' afsluiten bij uw reisverzekering. 

Heeft u een aanvullende zorgverzekering van Interpolis? Dan worden uw medische kosten volledig vergoed. Dus ook als de zorg in het land waar u bent duurder is dan in Nederland.

Meer over het verzekeren van medische kosten in het buitenland

Wintersport of duiken

Bij uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen voor de aanvullende dekking ‘Winter- en onderwatersport’. Hiermee bent u verzekerd voor: 

  • kosten als gevolg van een ongeval (zoals een gipsvlucht) op officieel geprepareerde pistes en buiten de officiële geprepareerde pistes onder professionele begeleiding
  • kosten voor uw skipas, materiaalhuur en niet gevolgde ski- en duiklessen als u hier vanwege een ongeval geen gebruik meer van kunt maken

Uw ski-spullen verzekert u met de dekking 'Bagage'.

Hulp bij autopech

Voor autopech in het buitenland bent u vaak maar gedeeltelijk verzekerd via uw autoverzekering. Check daarom voordat u met de auto of motor op vakantie gaat of het verstandig is om te kiezen voor de aanvullende dekking ‘Voertuighulp op reis’ op uw reisverzekering.

Bekijk de mogelijkheden van Interpolis Pechhulp

Annulering

Het kan gebeuren dat u uw vakantie plotseling moet annuleren, uitstellen of afbreken. Bijvoorbeeld doordat een familielid of beste vriend ernstig ziek wordt. 

Met een annuleringsverzekering krijgt u een deel van de gemaakte kosten terug. Bijvoorbeeld voor de vlucht of het hotel dat u had geboekt. 

U bent ook verzekerd bij een onverwacht negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid nadat u de reis heeft geboekt Bijvoorbeeld als de kleurcode voor reizen naar Turkije plotseling oranje wordt.

Afsluiten kan tot 14 dagen na het boeken van uw vakantie. Langer geleden geboekt? Neem voor een oplossing contact met ons op.

Bekijk de annuleringsverzekering

Zakenreis

Standaard bent u met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis verzekerd voor privéreizen. Gaat u (gedeeltelijk) op zakenreis in het buitenland, kies dan voor de aanvullende dekking 'zakenreizen'. 

Bij een reisverzekering met meerdere verzekerden regelt u dit alleen voor degene op wie deze situatie betrekking heeft. Neem hiervoor contact op met uw Rabobank.

Uw bagage

Bij uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen voor de aanvullende dekking ‘Bagage’. Hiermee verzekert u uw spullen op reis tegen beschadiging, verlies en diefstal. Bijvoorbeeld uw koffers, telefoon, camera, zonnebril, paspoort en (elektrische) fiets.

Goed om te weten: 90% van onze klanten kiest voor de bagagedekking.

Tip: neem een creditcard mee

Om een auto te huren, heeft u bijna altijd een creditcard nodig.
En ook voor het (last-minute) boeken van een hotel kan het goed van pas komen.

Meer over de reisverzekering

Veelgestelde vragen reisverzekering

Contact

Rabobank