Extreme sporten en uw reisverzekering

In dit geval bent u verzekerd met een reisverzekering van Interpolis

Extreme sporten: verzekering op reis

Op vakantie kunnen zich altijd situaties of problemen voordoen, zoals ziekte of diefstal. Met het uitoefenen van een extreme sport loopt u meer risico op een ongeval. Onder extreme sporten verstaan we onder andere off-piste skiën (onder begeleiding), parachutespringen, bergsport, canyoning en kitesurfen. Mocht er iets gebeuren, dan zijn goede hulp en een passende verzekering belangrijk.

Doorlopende reisverzekering

De Doorlopende Reisverzekering van Interpolis is vernieuwd. Dat betekent dat u met deze verzekering verzekerd bent voor medische kosten als gevolgen van extreme sporten. Alleen als u meedoet aan een snelheidswedstrijd bent u niet verzekerd.

Winter- en onderwatersport zijn in dit geval niet een extreme sport. Hier bent u met de vernieuwde doorlopende reisverzekering niet voor verzekerd, maar dit kunt u wel eenvoudig aanvullend meeverzekeren.

Ga naar de doorlopende reisverzekering en bereken uw premie

Schade melden op Interpolis.nl

Kortlopende Reisverzekering

Wilt u één vakantie verzekeren? Dan kan de Kortlopende Reisverzekering van Interpolis voordelig zijn. Hierbij kunt u sporten met een verhoogd risico eenvoudig meeverzekeren. U betaalt hiervoor € 0,50 per persoon per dag.

Als u dit zogenaamde ‘sportrisico’ aanvullend verzekert, zijn ook blessures door sporten met meer risico helemaal of gedeeltelijk verzekerd.

  • Bij sporten zoals winter- en onderwatersport bent u volledig verzekerd voor medische kosten en blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.
  • Bij sporten zoals parachutespringen, rugby en kitesurfen bent u verzekerd voor de kosten van medische behandeling als u de aanvullende dekking Geneeskundige kosten in het buitenland meeverzekert. Voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval bent u niet verzekerd.
  • Heeft u meegedaan aan bijvoorbeeld gevechtssporten, wintersportwedstrijden, wielerwedstrijden en autoraces, dan bent u niet verzekerd.

Ga naar de kortlopende reisverzekering en bereken uw premie

Schade melden op Interpolis.nl

Meer over de reisverzekering

Wintersport verzekeren

Medische kosten buitenland verzekeren

Stage in het buitenland verzekeren

Zakelijke reisverzekering

Annuleringsverzekering: kies kort- of doorlopend

Veelgestelde vragen reisverzekering

Contact

Rabobank