Inboedelverzekering voor studenten

Met de inboedelverzekering voor studenten verzeker je je spullen voor een paar euro per maand tegen schade door brand, storm, water en inbraak. Bijvoorbeeld bij kortsluiting door je telefoonoplader.

Vanaf € 1,98 per maand
  20% korting voor studenten tot 25 jaarAutomatisch voor de juiste waarde verzekerd24/7 schade melden
Een product van
Rabobank

Hoe werkt een inboedelverzekering voor jou als student?

Als student wil je dat de spullen op je kamer goed verzekerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, televisie, smartphone, meubels en kleding. Met meerdere huisgenoten in een studentenhuis kan er makkelijk iets gebeuren met je spullen. Een inboedelverzekering voor studenten voorkomt vervelende financiële verrassingen als er iets met de spullen in je kamer gebeurt.

Vergelijk onze inboedelverzekeringen voor studenten

Wat valt onder een inboedelverzekering voor je studentenkamer?

Een laptopverzekering voor studenten

Een inboedelverzekering is verstandig als je je persoonlijke bezittingen wil beschermen. Als student wil je natuurlijk ook je laptop goed verzekeren. Diefstal van je laptop of tablet is verzekerd tot maximaal € 35.000. Dit geldt alleen als deze uit je (studenten)huis of eventueel bijbehorende tuin wordt gestolen. Als je kiest voor Inboedel All-Risk is je laptop ook verzekerd als je per ongeluk een glas drinken om stoot of is gevallen. Wil je je laptop ook verzekeren als je onderweg bent in Nederland? Kies dan voor een BuitenDeDeur® verzekering.

Inboedelverzekering voor studenten via ouders

Als je als uitwonende student op kamers gaat, neem je vaak waardevolle spullen mee. De inboedelverzekering van je ouders dekt alleen schade op hun eigen adres, dus geldt vaak niet voor uitwonende studenten. Daarom is het verstandig om zelf een passende en betaalbare studenten inboedelverzekering af te sluiten.

Hebben je ouders een Alles in één Polis? Dan mag je zolang je voltijd studeert op de polis van je ouders of verzorgers, ook als je uitwonend bent. Dit geldt voor de doorlopende reisverzekering, de BuitenDeDeur verzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Je ouders moeten jou dan wel meetellen bij het bepalen van hun gezinssamenstelling.

Illustratie studenten

Inboedel van een student

Met een inboedel bedoelen we alle spullen van je meubels of kleding tot je telefoon. Een studentenhuis is natuurlijk erg gezellig. Vaak woon je met meerdere studenten samen onder een dak. De kans op diefstal of vermissing van je spullen is dan ook groter. Schade door diefstal of vermissing wordt alleen vergoed als:

  er inbraakschade te zien is aan de kamer waarin de gestolen inboedel lag, of;

  er inbraakschade te zien is aan de buitenkant van de woning waarin je de kamer huurt. En de inboedel in een gezamenlijke ruimte lag

En wat als er iets kapot gaat op de kamer van iemand anders in een studentenhuis? Dan moet die persoon een eigen inboedelverzekering hebben om de schade te dekken. Tenzij jij de schade hebt veroorzaakt en aansprakelijk wordt gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom ook een verstandige keuze.

Diefstalgevoelige spullen verzekerd

Je diefstalgevoelige spullen, zoals laptops, tablets, smartphones en muziekinstrumenten, zijn standaard meeverzekerd tot € 35.000. Je kunt ook een hoger bedrag verzekeren.

  automatisch verzekerd voor de juiste waarde, nooit meer inboedellijstjes invullen

  diefstalgevoelige spullen standaard verzekerd tot € 35.000

  ook verzekerd tegen kosten om grotere schade te voorkomen

  bij schade krijg je de nieuwwaarde vergoed*

*De nieuwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om een nieuw, soortgelijk exemplaar te kopen. Alleen als je spullen minder waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde, krijg je de dagwaarde; de waarde van de spullen op het moment dat de schade ontstond.

Veranderingen aan je kamer verzekerd

Veranderingen aan je kamer zijn automatisch verzekerd. Je vloer bijvoorbeeld, maar ook schilderwerk en behang. Zelfs als je deze hebt overgenomen van de vorige bewoner.

Als er wat gebeurt, dan krijg je hulp en laat Interpolis de schade snel herstellen. Tenzij je de schade zelf laat herstellen. Dan maakt Interpolis het geld vaak binnen 48 uur over.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?

Wil jij met een gerust hart wonen?

Bereken dan nu je premie. Je sluit daarna meteen online je inboedelverzekering af.

phone

Hulp nodig?