Lekkage en waterschade verzekeren

Zo verzekert u uw inboedel en huis tegen lekkages of andere waterschade

Waterschade aan uw inboedel of huis

Een lekkende kraan, een kapotte leiding of kapotte afvoerslang van de vaatwasser. Allemaal met hetzelfde gevolg: waterschade. Met de Inboedelverzekering en de Woonhuisverzekering van Interpolis bent u verzekerd voor lekkage en waterschade aan uw inboedel en huis.

Dekking door de verzekering

Met de woonverzekeringen van Interpolis bent u verzekerd voor onder andere de volgende waterschade in of aan de woning: 

  • schade door bevroren, gesprongen of lekkende leidingen 
  • schade door (het gewicht van) hevige neerslag, zoals regen, smeltwater, sneeuw of hagel 
  • schade door water of stoom uit een aquarium, waterbed, de afvoerslang van een wasmachine of afwasmachine, toilet, bad, douchebak of ander sanitair, centrale verwarming en airconditioning 
  • lekkage aan de dakgoot of het dak 

Schade door onder andere grondwater, een overstroming of door regen, hagel of sneeuw bij openstaande ramen, deuren, lichtkoepels, luiken is niet verzekerd.

Waterschade aan inboedel

Met de inboedelverzekering verzekert u uw spullen, zoals meubels en kleding, uitgebreid tegen schade door water, storm, brand en inbraak. Ook veranderingen of uitbreidingen aan uw huurhuis zijn automatisch meeverzekerd. Bijvoorbeeld: een parketvloer, keuken of badkamer, maar ook schilderwerk en behang.

Ga naar de Interpolis Inboedelverzekering

Waterschade aan huis

Met de woonhuisverzekering (opstalverzekering) is uw huis verzekerd tegen schade door water, storm, brand of inbraak. Denk aan schade aan muren of plafonds. Ook uw tuin, glas, fundering, bijgebouwen en garages zijn meeverzekerd.

Lees meer over de Interpolis Woonhuisverzekering

Contact

Rabobank