Opstalverzekering via VvE

Geen eigen opstalverzekering nodig voor uw appartement

De Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als u een appartement heeft gekocht hoeft u geen eigen opstalverzekering (woonhuisverzekering) af te sluiten. Deze verzekering is meestal al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VvE). U betaalt de VvE maandelijks een bijdrage. Hierin zijn vaak kosten verwerkt voor:

  • de collectieve opstalverzekering
  • servicekosten, voor bijvoorbeeld de schoonmaak van de hal en het trappenhuis maar ook voor onderhoud en reparaties aan het pand
  • een reservefonds voor bijvoorbeeld groot onderhoud

Verzekerde schade met een opstalverzekering via de VvE

Met een opstalverzekering is uw huis verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, water, inbraak of storm. Check bij uw VvE wat allemaal is meeverzekerd. Vaak valt bijvoorbeeld ook glas onder de opstalverzekering. Maar kijk ook of eventuele overwaarde van uw appartement wel is meeverzekerd.

Niet voldoende verzekerd?
Mocht de collectieve opstalverzekering niet genoeg voor u verzekeren, dan kan het toch nodig zijn dat u een eigen opstalverzekering afsluit voor uw appartement. Bij Interpolis is dit niet mogelijk.

Check of uw VvE actief is

Controleer bij de aankoop ook of u geen slapende VvE heeft. Dan wordt er namelijk bijvoorbeeld geen geld voor onderhoud opzij gezet en is er vaak geen opstalverzekering voor het appartementencomplex. Dit kan grote financiële gevolgen voor u hebben. Omdat u bijvoorbeeld in één keer een groot bedrag moet betalen voor noodzakelijk onderhoud. Of omdat u zelf schade aan uw huis heeft maar niet verzekerd bent.

Kijk voor tips bij een slapende VvE op de website van Vereniging Eigen Huis.

Inboedel verzekeren met Inboedelverzekering van Interpolis

Hoewel u geen eigen opstalverzekering nodig heeft voor uw appartement, is een eigen inboedelverzekering wel altijd belangrijk. Met de Interpolis Inboedelverzekering verzekert u uw spullen in huis, berging en op uw balkon tegen schade door onder andere brand, water, storm en inbraak.

Bekijk de Interpolis Inboedelverzekering en bereken uw premie

Contact

Rabobank