Vrouwen starten vaker een bedrijf

Vrouwelijke starter met mobiel

Steeds vaker zijn startende ondernemers vrouw. In 2014 was dit 37%, terwijl dit in 2007 nog 31% was. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). In de totale bedrijvenpopulatie is 34% van de ondernemers vrouw.

Voorkeurssectoren

Vrouwelijke ondernemers beginnen het vaakst een webwinkel, een management- en organisatieadviesbureau of een bedrijf in haar- en schoonheidsverzorging. Ook starten ze vaker dan mannen een bedrijf in de (thuis)zorg of het onderwijs. Mannen daarentegen kiezen vaker voor een start in de bouw, productie of software.

Overlevingskansen even groot

Voor het slagen van een bedrijf maakt het niet uit of het gestart is door een man of vrouw. Daarbij spelen andere factoren een rol, zoals de sector waarin een bedrijf actief is, de grootte van het bedrijf bij de start en of een bedrijf wel of niet internationaal actief wordt.

Ga altijd goed verzekerd van start

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen schade die u of één van uw medewerkers veroorzaakt aan anderen. Hierbij is zowel schade aan personen als spullen gedekt. Hiermee voorkomt u als startende ondernemer onverwachte (en vaak hoge) kosten.

Wanneer u als starter nú een zakelijke rekening opent, betaalt u t/m 31 december 2016 geen premie voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. U kunt gebruikmaken van deze actie als u korter dan 1 jaar bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Ontdek meer over onze startersactie

Utrecht, 23-3-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn